23948sdkhjf

Nyt liv til geotermi

Politisk vilje til at diskuterer en forsikringsordning for geotermiske projekter giver fornyet håb til skrinlagte geotermi-projekter.
Det skriver TV Midt/Vest.

Belært af det kuldsejlede geotermiske projekt i Kvols ved Viborg, der efterlod sig en gigantisk millionregning, er flere lignende projekter andre steder i landet blevet sat i bero. Blandt andet i Skive Kommune, hvor borgmester Peder Chr. Kirkegaard ved flere lejligheder har advokeret for en statslig forsikringsordning til geotermi-projekter. En ordning der kan være afgørende for, at nye projekter ser dagens lys.

Ifølge mediet kan en sådan forsikringsordning nu være på vej. Flere partier, med de Radikale i spidsen, har således i forbindelse med finanslovsforhandlingerne meldt ud, at man er parat til at støtte en forsikringsordning, der skal holde hånden under de kommuner, der står med et geotermisk projekt.

- Vi vil rigtig gerne være med til det, og SF og enhedslisten har sagt, de også gerne vil kigge på det, så der er stor sandsynlighed for at få det i finansloven. Men man kan ikke garantere det helt, for SF og Enhedslisten er ude at garantere mange forskellige ting, og vi skal jo også have forhandlet færdigt, men der er i hvert fald mange, der interesserer sig for det, så jeg vil vurdere, at det ser godt ud, siger Andreas Steenberg, energiordfører og radikalt folketingsmedlem i Skive-kredsen til TV Midt/Vest.

Og det er en melding der vækker glæde ved Skive-borgmester Peder Chr. Kirkegaard, der mener en sådan forsikringsordning vil give et kolossalt boost til skiveegnen, hvor der igen kan komme gang i geotermi-planerne.

Originalartikel: http://www.tvmidtvest.dk/indhold/geoterm...
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156