23948sdkhjf

BioTrans Nordic vil fordoble omsætningen

- Vi forventer at fordoble omsætningen til et tocifret millionbeløb, lyder det fra ledelsen af BioTrans Nordic, der dagligt sender mange tons madaffald i biogasproduktion.
BioTrans Nordic er en ung virksomhed med kun et par år på bagen. Sidste år landede bruttofortjenesten på 535.058 kr. og årets resultat endte med et minus på 230.043 kr. Men det ændrer sig, lyder det fra konsulent BioTrans Nordic, Søren Pihl.

- Det går strygende. Vi mærker en pænt stigende efterspørgsel og forventer at fordoble omsætningen til et tocifret millionbeløb og at forbedre både bruttoresultat og resultat, siger han til Energy Supply

- Vi er stadig en vækstvirksomhed og er forholdsvist nystartet. Vi rammer løse nulresultater og det er vi tilfredse med, men vi forventer da, at der også begynder at være penge til os selv, siger han.

Det er ikke kun på resultatsiden, at Søren Pihl har planer. Han har både nye markeder og kundesegmenter i kikkerten, men der er enkelte ting, han ikke vil pille ved.

Udnytter ekspertisen bedst
Systemet fra BioTrans Nordic er fremstillet af allerede eksisterende elementer – en kværn fra Schweiz, rør fra Tyskland og en opsamlingstank fra Danmark – og netop det set-up holder man fast i.

- Vi er seks medarbejdere, der laver salg, service og installationsberegninger. Alt, hvad vi har derudover, bruger vi underleverandører til. Det betyder at vi kun har omkostninger, når vi har opgaver, fortæller han og uddyber:

- Vi skal ikke selv lave kværne, vores opgave er at skabe det bedste på markedet. Det vil vi hellere have øjnene på, altså fokus på miljø og arbejdsmiljøproblemerne end fokus på producere. På den måde bruger vi vores ekspertise bedst.

Nye segmenter & markeder
Sidste år leverede BioTrans Nordic affaldskværne og opbevaringstanke til køkkenerne på blandt andre Riget, Bispebjerg og Hvidovre Hospitaler, mens det største anlæg nogensinde netop er installeret i Københavns Lufthavn. Sidste skud på stammen er et affaldssystem hos Meyer Frokost Kantiner, hvor affaldet fra produktion af mad til flere tusinde kuverter bliver til biogas

Og netop restaurationsbranchen har en særlig plads i BioTrans Nordics og Søren Pihls strategi

- Vi har en god spredning i segmenter, men jeg kunne godt ønske mig at hele restaurantionsbranchen blev lidt mere bevidst om mulighederne. Der er langt bedre og billigere løsninger end de går og tror. Det er jo et fysisk hårdt fag, hvor man kunne lette arbejdsmiljøet en del, samtidig med at man får en grønnere profil ved at installere vores løsninger, frem for at man selv skal bære skraldet ud, siger Søren Pihl.

Indtil videre har BioTrans Nordic kun leveret til virksomheder i Danmark, men siden efteråret har Søren Pihl arbejdet på at stable aktiviteter op i Sverige, hvor han i øjeblikket leder efter samarbejdspartnere.

Ønsker sig flere biogasanlæg
BioTrans Nordics løsning er med til at sende tonsvis af madaffald i biogasproduktion om året, og derfor er et af Søren Pihls største ønsker egentligt meget enkelt.

- Vi ønsker os flere biogasanlæg - især på Sjælland, slutter han.



Artiklen er en del af temaet Chef i tale.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094