23948sdkhjf

Siemens og Dong sender firmafrokosten i biogasproduktion

BioTrans Nordic har installeret sin madaffaldskværn hos Siemens i Brande og Dong Energy. Dermed sendes 169 tons kartoffelskræller og brødskorper i biogasproduktion årligt.
Siemens Wind Power og Dong Energy er blandt de firmaer, som har købt et nyt affaldssystem fra BioTrans Nordic. Dermed er det muligt at omdanne madaffald til grøn energi.

Systemet består af en madkværn, der står i køkkenet, hvori affaldet finsnittes og sendes via et rørsystem ned i en opsamlingstank. Når tanken er fuld, suges biomassen op og køres til biogasanlægget, hvor det omdannes til biogas.

Fra Gentofte til Hashøj
Kværnen hos Dong Energy er installeret i afdelingen i Gentofte.

- Vi samler bioaffald ind i alle vores afdelinger hvor det er praktisk muligt, men pt. er det kun i Gentofte, at vi har en BioTrans-kværn til formålet. På de øvrige steder anvender vi andre metoder, men det hele ender i et biogasanlæg alligevel, fortæller Kenneth Linde Diget hos Dong Energy og tilføjer:

- Vi samler eksempelvis også kaffegrums ind fra alle kaffemaskiner, hvilket årligt bliver til over 30 ton. I 2016 forventer vi at mængden af bioaffald vil blive til ca. 200 ton, der alle kommer til bioforgasning.

Biomassen hos Dong Energy afhentes af renovationsfirmaet Marius Petersen. Det er derfor også dem, der bestemmer, hvilket biogasanlæg affaldet sendes til, men det er oftest til Hashøj Biogasanlæg, oplyser Dong Energy.

Kværnen i Gentofte håndterer årligt ca. 84 ton, mens Dong totalt set sender ca. 200 tons bioaffald i biogasproduktion.

Fra Brande til Horsens
Også hos Siemens Wind Power i Brande har man installeret et affaldssystem fra BioTrans Nordic.

Der køres årligt godt 85 tons biomasse til Horsens Biogasanlæg, hvor det opgraderes og sendes ud i naturgasnettet i form af bionaturgas.

Biomassen fra Siemens kan dække ca. 15 hustandes årsforbrug af el og 5 hustandes årsforbrug af varme.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25