23948sdkhjf

Havmøller booster energiselskab

Andelsejede Seas-Nve fik i 2014 et overskud på 209 millioner kroner.
Regnskabsåret 2014 blev et rigtig godt år for de sjællandske andelshavere i Seas-Nve. Overskuddet før skat blev på 209 millioner kroner og energikoncernens omsætning voksede markant med 18 procent til 3,9 milliarder kroner.

- Det er et succesfuldt regnskab, hvor både omsætning og overskud er steget i forhold til året før. Vi har indfriet målsætningerne for 2014, og Seas-Nve står godt rustet til fremtidens udfordringer, siger Jesper Hjulmand, administrerende direktør.

Det er nemlig et både større og stærkere andelsselskab, der fortsat vil være en aktiv medspiller i udviklingen af regionen. I starten af regnskabsperioden overtog Seas-Nve 80 procent af aktierne i havmølleparken Rødsand 2. Derved blev energikoncernen en af Danmarks største producenter af vedvarende energi, og investeringen har sat sit præg på årsregnskabet:

- Det er en historisk handel for Seas-Nve. Rødsand 2 er et meget synligt bevis på Seas-Nve’s rolle i den grønne omstilling, samtidig med at det er en god forretning, der i det første år gav et overskud på 117 millioner kroner, siger Jesper Hjulmand.

Rekordhøj elforsyning
Den 17. december 2014 afsluttede Seas-Nve et af Danmarks største infrastrukturprojekter: Kabellægningen af elnettet. Projektet blev igangsat i 2002, og det blev afsluttet til den aftalte tid, i den aftalte kvalitet og til den aftalte pris.

- Vi har i mere end 100 år opretholdt forsyningssikkerheden til andelshaverne, og 2014 er ingen undtagelse. Tværtimod. Det gennemsnitlige antal minutter, andelshaverne var afbrudt, endte på beskedne 15,4. Det er 8 minutter og 30 sekunder mindre end året før. Der er rekordhøj elforsyning, siger Jesper Hjulmand.

Seas-Nve og NRGi blev i 2014 enige om at sammenlægge de to selskabers fiberaktiviteter. Det fælles selskab Fibia vil i de kommende år kan sætte yderligere fart på udrulningen af stabilt og lynhurtigt internet til andelshaverne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078