23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ny oliefri superkompressor

Trykluft er fundamentalt for industrien. Nu er en ny generation af kompressorer kommet til Danmark, som ud over at være baseret på vand, er strømbesparende, støjsvag og har lavere driftsomkostninger.

Trykluft er fundamentalt for industrien. Nu er en ny generation af kompressorer kommet til Danmark, som ud over at være baseret på vand, er strømbesparende, støjsvag og har lavere driftsomkostninger.

Industrier inden for farmaci, elektronik og levnedsmidler har længe efterspurgt trykluft af højere kvalitet. Disse industrier skal bruge helt oliefri kompressorer til den trykluft, de bruger, for at holde deres produkter rene.
Det japanske koncept for vandsmurte skruekompressorer fra CompAir er nu kommet til Danmark, der dermed har fået en ny generation af vandbaseret skruekompressorer til trykluft. Det er ny teknologi og har mange fordele.
Med en mere simpel konstruktion end tidligere med kun en rotor og renset vand har man skabt muligheden for billigere, ren og støjsvag trykluft.
- Anlægget er bygget op med kun et kompressionselement og dermed kun syv kuglelejer og en kompressionstemperatur på max. 60 grader. Desuden er omdrejningerne på rotoren kun 3.700 pr. minut, mod normalt mere end 10.000. Det giver så støjsvag en kompressor, at vi troede, den stod stille, første gang vi startede den, fortæller distriktchef Leif Blom fra ingeniørfirmaet Granzow, som har ført teknologien til Danmark.

Erfaringer fra Carlsberg
På Carlsbergs Laboratorium fik de den første af de nye vandsmurte skruekompressorer i Danmark, hvor den nu har været i drift i et halvt års tid. Grunden til investeringen var, at denne kompressor er støjsvag, den bruger mindre strøm og den kan modulere op og ned.
Netop den vandbaserede teknologi er forholdsvis ny, og som sagt efterspurgt i industrien. Det skyldes bl.a. regler fra det amerikanske Food and Drug Administration om helt oliefri produkter.
- Det kan man ikke filtrere sig ud af, derfor er dette princip med vand udviklet, siger Leif Blom.

Strømbesparende
Men vandet er en ting, en anden er kompressorens muligheder for omdrejningsreguleringer. I stedet for at kompressorer normalt er frekvensregulerede fra 100 til 40 procent, kan denne kompressor gå fra 100 til 20 procent og er dermed meget velegnet til varierende forbrug og produktioner. Den har en digitalt styret motor, der kører som en jævnstrømsmotor.
- Vores teknikere er meget begejstrede for teknologien. Der bruges kun præcis den energi, der skal til, og dermed er den meget strømbesparende. Da kompressoren også indeholder færre komponenter end tidligere, får man også lavere driftsomkostninger på vedligehold, siger Leif Blom.

Granzows teknikere er certificeret af CompAir til at foretage mekanisk og elektronisk service.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til distriktchef Leif Blom hos Granzow A/S på telefon 43 20 26 00 eller lb@granzow.dk.

www.granzow.dk

Granzow A/S
Ejby Industrivej 26
2600 Glostrup
Glostrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK43243519
P nummer: 1003073153

Send til en kollega

0.093