23948sdkhjf

Fakta om udbudet

EU-nr
2018/S 240-548386
Offentliggjort
13.12.2018
Udbudstype
Udbud efter forhandling

Spørgsmål

Addresse
COWI A/S
Jens Chr. Skous Vej 9
8000 Aarhus C
Kontaktperson: Kathrine Linddahl
E-mail: ktli@cowi.com

Anmodning om deltagelse

Til
16.01.2019 Kl. 12:00

Addresse
https://www.ibinder.com/External/EnquiryLink.aspx?id=ekiosammsv

Udbyder

Aarhus Vand A/S

Vindere

Valgt rådgiver

(31.05.2019)
Niras A/S
Ceres Allé 3
8000 Aarhus C

Helhedsplan Tangkrogen, VVM-rådgivning


Aarhus Vand A/S

Udbudsbekendtgørelse

Tjenesteydelser

Legal Basis:


Direktiv 2014/24/EU

Del I: Ordregivende myndighed

I.1) Navn og adresser
Aarhus Vand A/S
Gunnar Clausens Vej 34
Viby J
8620
Danmark
Kontaktperson: Inge H. Jensen
E-mail: ihj@aarhusvand.dk
NUTS-kode: DK042

Internetadresse(r):

Overordnet internetadresse: https://www.aarhusvand.dk/

I.1) Navn og adresser
Aarhus Kommune
Rådhuspladsen 2
Aarhus C
8000
Danmark
Kontaktperson: Søren Clausen
E-mail: scla@aarhus.dk
NUTS-kode: DK042

Internetadresse(r):

Overordnet internetadresse: https://aarhus.dk/

I.2) Information om fælles indkøb
Kontrakten omfatter fælles udbud
I.3) Kommunikation
Udbudsmaterialet er gratis, ubegrænset og fuldt tilgængeligt på: https://www.ibinder.com/External/EnquiryLink.aspx?id=ekiosammsv
Yderligere oplysninger fås på anden adresse:
COWI A/S
Jens Chr. Skous Vej 9
Aarhus C
8000
Danmark
Kontaktperson: Kathrine Linddahl
E-mail: ktli@cowi.com
NUTS-kode: DK042

Internetadresse(r):

Overordnet internetadresse: https://www.cowi.dk/

Bud eller ansøgninger om deltagelse skal sendes elektronisk via: https://www.ibinder.com/External/EnquiryLink.aspx?id=ekiosammsv
Elektronisk kommunikation kræver anvendelse af værktøjer og anordninger, der ikke er almindeligt tilgængelige. Der er gratis, ubegrænset og fuld adgang til disse værktøjer og anordninger på: www.iBinder.dk
I.4) Type ordregivende myndighed
Regional eller lokal myndighed
I.5) Hovedaktivitet
Anden aktivitet: Generelle offentlige tjenester og spildevandshåndtering

Del II: Genstand

II.1) Udbuddets omfang
II.1.1) Betegnelse:

 

Helhedsplan Tangkrogen, VVM-rådgivning

 

II.1.2) Hoved-CPV-kode
71313400
II.1.3) Kontrakttype
Tjenesteydelser
II.1.4) Kort beskrivelse:

 

Aarhus Kommune og Aarhus Vand står overfor at skulle realisere projekterne i Helhedsplan Tangkrogen, som omfatter anlæg af et nyt stort Marselisborg renseanlæg (Aarhus ReWater), udvidelse af den eksisterende Marselisborg Lystbådehavn samt forbedringer af adgangs- og parkeringsforholdene i tilknytning til eventområde Tangkrogen og lystbådehavnen. Derfor udbyder Aarhus Kommune og Aarhus Vand i fællesskab rammeaftale omfattende rådgivningsydelser i forbindelse med gennemførelse af VVM (miljøvurderingsproces) for Helhedsplan Tangkrogen.

Følgende projektelementer forventes at indgå, idet det bemærkes, at oplistningen ikke er udtømmende:

Evt. opfyld på søterritoriet til renseanlæg, evt. råstofsag, renseanlæg, udløbsledning fra renseanlæg (havledning), udvidelse af lystbådehavn, ændring af parkerings- og adgangsforhold, mindre tilpasning af eventplads og klarlæggelse og beskrivelse af ramme for fremtidige udledninger og påvirker samt hvilke afværgeforanstaltninger, der skal etableres.

 

II.1.5) Anslået samlet værdi
II.1.6) Oplysninger om delkontrakter
Kontrakten er opdelt i delkontrakter: nej
II.2) Beskrivelse
II.2.1) Betegnelse:
II.2.2) Supplerende CPV-kode(r)
90711400
71313400
71313440
90711000
71000000
II.2.3) Udførelsessted
NUTS-kode: DK042
II.2.4) Beskrivelse af udbuddet:

 

Af hensyn til den samlede helhedsplan for Tangkrogen, vælges det at udbyde rammeaftalen i et fællesskab mellem Aarhus Kommune og Aarhus Vand. Dette bl.a. for at sikre koordinering mellem projekterne i helhedsplanen, herunder at der er overensstemmelse mellem projekterne for så vidt angår metodevalg i de kortlæggende undersøgelser og vurderinger, at dobbeltarbejde undgås samt at der tages hensyn til kumulative aspekter.

Der er i udbudsmaterialet generelt anvendt betegnelsen VVM. Dermed menes alle nødvendige og relevante opgaver i relation til gennemførelse af en miljøvurderingsproces og udarbejdelse af miljøkonsekvensrapport i henhold til gældende lovgivning.

VVM-rådgiverens ydelser i forbindelse med den udbudte rammeaftale omfatter teknisk rådgivning i forbindelse med gennemførelse af miljøvurdering af projekterne i Helhedsplan Tangkrogen. Herunder ligeledes gennemførelse af tilhørende undersøgelser.

Følgende miljøfaglige temaer forventes at indgå:

Hydrografi (strøm, sediment og vandkvalitet), geofysiske undersøgelser af havbund, bølgeforhold, kystmorfologi, prøvetagning og analyse af sedimentspredning i forbindelse med uddybning og nedgravning af udløbsledning, marin flora/fauna og fugl (inklusive marin biodiversitet), marinarkæologi og rekreative interesser, landskab, visualiseringer og lys, ressourcer og affald, støj, lugt og luft, trafik til lands og til vands, risiko, klapning af sediment samt råstoffer til fyld.

Under udarbejdelsen af miljøvurderingen skal der tages hensyn til, at projekt og koncept for renseanlægget ikke er færdigudviklet og, at dette arbejde med at videreudvikle/færdigudvikle projektet finder sted undervejs parallelt med og efter, at miljøvurderingerne er afsluttede og afrapporterede. Der ønskes en så rummelig VVM-tilladelse som muligt – indeholdende vilkår med rammelignende karakter for indretning og drift af anlægget.

Udover selve udarbejdelsen af miljøvurderingen skal VVM-rådgiveren varetage den overordnet projektledelse. Herunder planlægning og strukturering af miljøvurderingsarbejdet/-processen, styring af tidsplan og økonomi, indkaldelse og afholdelse af samarbejdsgruppemøder, mv.

Det er ligeledes VVM-rådgiveren, der varetager myndighedskoordineringen og myndighedsinddragelsen med alle relevante myndigheder, i tæt samarbejde med bygherrerne.

Der kan endvidere opstå behov for assistance fra VVM-rådgiveren, i større eller mindre omfang, til dialog mv. med myndigheder omkring kommuneplan-tillæg samt udarbejdelse af lokalplanforslag.

Rammeaftalen forventes at træde i kraft den 1.5.2019 og udløber uden yderligere varsel ved færdiggørelse af opgaven vedrørende udarbejdelsen af VVM-redegørelse for Helhedsplan Tangkrogen og tilhørende opgaver.

Sideløbende med denne opgave gennemfører Aarhus Havn egen VVM for en havneudvidelse. Da de 2 projekter, Helhedsplan Tangkrogen og Yderhavnen, er umiddelbare naboer og samtidige, og da miljøvurderingerne af de 2 projekter finder sted mere eller mindre samtidigt, er der tale om en væsentlig grænseflade mellem de 2 projekter. Opgaven skal derfor gennemføres i tæt samarbejde og koordinering med Aarhus Havns VVM-rådgiver.

Grænsefladen har stor betydning i miljøvurderingsprocessen og for den samlede rapportering heraf i begge projekter. De 2 processer kører dog uafhængigt af hinanden, men i et ligeværdigt samarbejde.

 

II.2.5) Tildelingskriterier
Prisen er ikke det eneste tildelingskriterium og alle kriterier er udelukkende anført i udbudsdokumenterne
II.2.6) Anslået værdi
II.2.7) Varighed af kontrakten, rammeaftalen eller det dynamiske indkøbssystem
Varighed i måneder: 24
Denne kontrakt kan forlænges: ja
Beskrivelse af forlængelser:

 

Varigheden på de 24 måneder er forventet varighed, rammeaftalen udløber ved færdiggørelse af opgaven vedrørende udarbejdelse af VVM-redegørelse for Helhedsplan Tangkrogen og tilhørende opgaver.

 

II.2.9) Oplysning om begrænsningen af antallet af ansøgere, der vil blive opfordret til at afgive bud eller deltage
Forventet antal ansøgere: 3
Objektive kriterier for valg af det begrænsede antal ansøgere:

 

Ved udvælgelsen blandt de egnede ansøgere vil Aarhus Kommune og Aarhus Vand i fællesskab vælge de 3 ansøgere, som i lyset af den udbudte opgave vurderes at have den bedste tekniske og faglige formåen.

Vurdering vil ske på baggrund af oplysninger angivet i eESPD samt eventuelt supplerende referenceark.

Udvælgelsen af de prækvalificerede blandt flere egnede ansøgere vil ske på baggrund af ordregivers vurdering af ansøgernes tekniske formåen som dokumenteret gennem de fremsendte referencer.

Ordregiver vil ved udvælgelsen vurdere, hvilke ansøgere, der gennem de fremsendte referencer, har dokumenteret de mest relevante referencer i forhold til den udbudte opgave.

"Relevante referencer" forstås af ordregiver som værende referencer, der er sammenlignelige med den udbudte opgave i art og omfang, herunder særligt referencer inden for miljøvurdering af procesanlæg og maritime anlægsarbejder. Særligt referencer inden for miljøvurdering af renseanlæg tillægges stor værdi.

Ansøger bedes derfor i prækvalifikationsansøgningen vedlægge maksimum samlet 5 referencer, der i videst muligt omfang dokumenterer, at ansøger har erfaring med ovenstående.

Referencerne må max være 5 år gamle regnet fra opgavens afslutning.

Referencerne skal vedrøre igangværende/udførte projekter og må hver for sig maksimalt udgøre 1 A4-side (for separat vedlagte referencer).

I forhold til overstående bemærkes, at der, af hensyn til opgavens særlige karakter, tillades referencer, der er op til 5 år gamle regnet fra opgavens afslutning.

Der kan i ansøgningen samlet kun henvises til maksimalt 5 referencer for ansøger inkl. referencer fra evt. underrådgivere, som ansøger måtte støtte sin tekniske og faglige formåen på.

Vedlægger ansøger samlet flere end 5 referencer, vil det være de første 5 referencer, angivet i eESPD, Del IV, afsnit C, eller på særskilte referenceark, der indgår i bedømmelsen af ansøgningen. Såfremt ansøger har angivet referencer i både eESPD og på særskilte referenceark – og der ikke er identitet imellem disse – så vil de "første 5" referencer blive identificeret på baggrund af referencer angivet i eESPD'et først.

 

II.2.10) Oplysninger om alternative tilbud
Alternative tilbud vil blive taget i betragtning: nej
II.2.11) Oplysninger om optioner
Optioner: nej
II.2.12) Oplysninger om elektroniske kataloger
II.2.13) Oplysninger om EU-midler
Udbuddet vedrører et EU-finansieret projekt og/eller program: nej
II.2.14) Yderligere oplysninger

 

Såfremt ordren tildeles en sammenslutning af økonomiske aktører (f.eks. et konsortie), skal deltagerne i sammenslutningen påtage sig solidarisk, direkte og ubetinget hæftelse og ansvar og udpege en fælles befuldmægtiget.

 

Del III: Juridiske, økonomiske, finansielle og tekniske oplysninger

III.1) Betingelser for deltagelse
III.1.1) Egnethed til at udøve en erhvervsaktivitet, herunder krav om optagelse i erhvervs- eller handelsregistre
III.1.2) Økonomisk og finansiel kapacitet
Mindstekrav til det niveau, der muligvis kræves:

 

For at sikre, at ansøger har den rette finansielle og økonomiske formåen, er det et mindstekrav, at ansøgers egenkapital i de seneste 3 disponible regnskabsår har været positiv.

Det er ligeledes et mindstekrav at ansøgeren har haft en årlig omsætning på min. 3 000 000 DKK ekskl. moms for hvert af de seneste 3 regnskabsår.

Ansøger skal derfor oplyse omsætning og egenkapital for de seneste 3 regnskabsår:

Hvis ansøgerens virksomhed er etableret indenfor de seneste 3 regnskabsår, skal ansøgeren alene angive oplysninger for den periode, hvor virksomheden har bestået.

Såfremt seneste regnskabsår er ældre end 6 mdr. regnet fra ansøgningsdatoen, skal der vedlægges en ledelseserklæring om, at der ikke er sket væsentlige ændringer i virksomhedens nøgletal.

 

III.1.3) Teknisk og faglig kapacitet
Udvælgelseskriterier som angivet i udbudsmaterialet
III.1.5) Oplysning om reserverede kontrakter
III.2) Kontraktbetingelser
III.2.1) Oplysninger om en bestemt profession
III.2.2) Kontraktudførelsesvilkår:

 

Aftalen er baseret på ABR18 Forenklet og indeholder sociale klausuler, jævnfør udbudsmaterialets bilag 2.4 Udkast til Rammeaftale.

 

III.2.3) Oplysninger om de medarbejdere, der er ansvarlige for kontraktens udførelse
Krav om at anføre navne på og faglige kvalifikationer for de medarbejdere, der skal udføre kontrakten

Del IV: Procedure

IV.1) Beskrivelse
IV.1.1) Proceduretype
Udbud med forhandling
IV.1.3) Oplysninger om rammeaftale eller dynamisk indkøbssystem
Udbuddet indebærer udarbejdelse af en rammeaftale
Rammeaftale med en enkelt aktør
IV.1.4) Oplysninger om reduktion af antallet af løsninger eller tilbud under forhandlingerne eller dialogen
IV.1.5) Oplysninger om forhandling
Den ordregivende myndighed forbeholder sig retten til at tildele kontrakten på grundlag af de første bud uden at indgå forhandlinger
IV.1.6) Oplysninger om elektronisk auktion
IV.1.8) Oplysninger om GPA-aftalen om offentlige udbud
Dette udbud er omfattet af GPA-aftalen: ja
IV.2) Administrative oplysninger
IV.2.1) Tidligere offentliggørelse om samme kontrakt
IV.2.2) Frist for modtagelse af bud eller ansøgninger om deltagelse
Dato: 16/01/2019
Tidspunkt: 12:00
IV.2.3) Forventet dato for afsendelse af opfordringer til at afgive bud eller at deltage til udvalgte ansøgere
Dato: 28/01/2019
IV.2.4) Sprog, der må benyttes ved afgivelse af tilbud eller ansøgninger om deltagelse:
Dansk
IV.2.6) Minimumsperiode, i hvilken den bydende er forpligtet af sit bud
Varighed i måneder: 4 (fra den anførte dato for modtagelse af bud)
IV.2.7) Betingelser for åbning af bud

Del VI: Supplerende oplysninger

VI.1) Oplysninger om gentagelse
Dette er et tilbagevendende offentligt indkøb: nej
VI.2) Oplysninger om elektroniske arbejdsgange
Der vil blive anvendt elektronisk betaling
VI.3) Yderligere oplysninger:

 

Der henvises til udbudsmaterialet, herunder særligt til prækvalifikationsbetingelserne for oplysninger om prækvalifikationen.

Ad I.3) Anmodning om prækvalifikation skal uploades via iBinder https://www.ibinder.com/External/EnquiryLink.aspx?id=ekiosammsv Eventuelle spørgsmål i prækvalifikationsfasen skal sendes ved hjælp af spørgs-mål-/svarmodulet på iBinder.

Ad III.1.2) og III.1.3) Det elektroniske ESPD-dokument tilgås ved upload af udbudsmaterialets XML-fil, til denne webside:https://ec.europa.eu/growth/tools-databases/espd/welcome (Vejledning findes på: https://bedreudbud.dk/files/media/documents/vejledninger/ESPD%20-%20Dokumentation_og_eCertis.pdf). Det bemærkes, at referencer kan uploades som et særskilt dokument.

Ad IV.1.1) Udbuddet gennemføres som udbud med forhandling, dog med forbehold for tildeling på baggrund af det indledende tilbud. Hvis der gennemføres forhandling vil alle tilbudsgivere blive inviteret til et forhandlingsmøde. Der henvises i øvrigt til udbudsmaterialet for en nærmere beskrivelse af forhandlingsprocessen. Der ydes ikke vederlag for deltagelse i udbuddet.

 

VI.4) Klageprocedurer
VI.4.1) Organ med ansvar for klageprocedurerne
Klagenævnet for Udbud
Nævnenes Hus, Toldboden 2
Viborg
8800
Danmark
Telefon: +45 72405708
E-mail: klfu@naevneneshus.dk

Internetadresse: https://erhvervsstyrelsen.dk/klagenaevnet-for-udbud

VI.4.2) Organ med ansvar for mæglingsprocedurerne
VI.4.3) Klageprocedure
Præcise oplysninger om klagefrist(er):

 

I henhold til lov om Klagenævnet for Udbud skal klager over ikke at være blevet prækvalificeret være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden 20 kalenderdage regnet fra dagen efter afsendelsen af underretning til ansøgerne om, hvem der er blevet prækvalificeret jf. lovens § 2, stk. 1, hvis der ved underretningen er angivet en kort redegørelse for de relevante grund for beslutningen. Øvrige klager skal være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden 6 måneder regnet fra dagen efter ordregivers underretning om tildelingsbeslutning.

 

VI.4.4) Tjeneste, hvor der kan fås oplysninger om klageproceduren
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Carl Jakobsens Vej 35
Valby
2500
Danmark
Telefon: +45 41715000
E-mail: kfst@kfst.dk

Internetadresse: www.kfst.dk

VI.5) Dato for afsendelse af denne bekendtgørelse:
12/12/2018

Send til en kollega

0.031