23948sdkhjf

Fakta om udbudet

EU-nr
2016/S 135-242431
Offentliggjort
15.07.2016
Udbudstype
Offentligt udbud

Indlevering af tilbud

Til
26.08.2016 Kl. 12:00

Addresse
www.ibinder.dk

Udbyder

Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse

Vindere

Udbud vedrørende Etablering af Solcelleanlæg på Flyvestation Karup samt Efterfølgende Service

(10.11.2016)
Konsortiet Solarpark
Småenge 10
6240 Løgumkloster

Udbud vedrørende Etablering af Solcelleanlæg på Flyvestation Karup samt Efterfølgende Service

(10.11.2016)
Konsortiet Solarpark
Småenge 10
6240 Løgumkloster

Etablering af Solcelleanlæg på Flyvestation Karup samt Efterfølgende Service


Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse

Udbudsbekendtgørelse

Varer

Direktiv 2014/24/EU

Del I: Ordregivende myndighed

I.1) Navn og adresser
Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse
16287180
Arsenalvej 55
Hjørring
9800
Danmark
Kontaktperson: Lars Truelsen; +45 728 13133/fes-byen15@mil.dk eller Christian Heidemann; + 45 41724973/fes-proj110@mil.dk
Telefon: +45 72813133
E-mail: fes-byen15@mil.dk
NUTS-kode: DK

Internetadresse(r):

Overordnet internetadresse: www.forsvaret.dk/fes

I.2) Fælles udbud
I.3) Kommunikation
Udbudsmaterialet er gratis, ubegrænset og fuldt tilgængeligt på: http://www.ibinder.com/External/EnquiryLink.aspx?id=dinxeeisyp
Yderligere oplysninger fås på den ovennævnte adresse
Bud eller ansøgninger om deltagelse skal sendes til den ovennævnte adresse
I.4) Type ordregivende myndighed
Ministerium eller en anden myndighed på nationalt plan eller forbundsplan, herunder regionale eller lokale afdelinger
I.5) Hovedaktivitet
Forsvar

Del II: Genstand

II.1) Udbuddets omfang
II.1.1) Betegnelse:

 

Udbud vedrørende Etablering af Solcelleanlæg på Flyvestation Karup samt Efterfølgende Service.

 

Sagsnr.: 2016/004579
II.1.2) Hoved-CPV-kode
09332000
II.1.3) Kontrakttype
Varer
II.1.4) Kort beskrivelse:

 

Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse udbyder herved projektering, levering, montering samt komplet installation af 1 stk. solcelleanlæg placeret i terræn. Ydelsen omfatter ligeledes en 3-årig serviceaftale med mulighed for forlængelse i op til 2 år.

 

II.1.5) Anslået samlet værdi
Værdi eksklusive moms: 12 000 000.00 DKK
II.1.6) Oplysninger om delkontrakter
Kontrakten er opdelt i delkontrakter: nej
II.2) Beskrivelse
II.2.1) Betegnelse:
II.2.2) Supplerende CPV-kode(r)
09331200
09331000
31712347
II.2.3) Udførelsessted
NUTS-kode: DK04
Hovedudførelsessted:

 

Flyvestation Karup, Herningvej 30, 7470 Karup J.

 

II.2.4) Beskrivelse af udbuddet:

 

1. Udbuddet gennemføres som et offentligt udbud.

2. Udbuddet omfatter projektering, levering, montering samt komplet installation af 1 stk. solcelleanlæg placeret i terræn. Ydelsen omfatter ligeledes en 3-årig serviceaftale med mulighed for forlængelse.

Solcelleanlægget skal være leveret og færdigmonteret pr, 12.1.2017, hvorefter Serviceaftalen løber i 36 måneder med mulighed for forlængelse. Forlængelsen af kontrakten kan foretages af 2 gange hver gang af op til 12 måneders varighed

Kontrakten kan således få en samlet løbetid på op til 50 måneder.

3. Leverandøren skal opretholde en ansvarsforsikring, der dækker leverandørens ansvar i henhold til kontrakten.

4. Der gøres opmærksom på, at leverandøren kan blive pålagt at indgå sociale klausuler i forbindelse med kontraktindgåelsen.

 

II.2.5) Tildelingskriterier
de nedenfor anførte kriterier
Pris
II.2.6) Anslået værdi
Værdi eksklusive moms: 12 000 000.00 DKK
II.2.7) Varighed af kontrakten, rammeaftalen eller det dynamiske indkøbssystem
Varighed i måneder: 36
Denne kontrakt kan forlænges: ja
Beskrivelse af forlængelser:

 

Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse har mulighed for at foretage forlængelse af kontrakten. Forlængelsen kan foretages af 2 gange hver gang af op til 12 måneders varighed.

Kontrakten kan således få en samlet løbetid på op til 50 måneder.

 

II.2.10) Oplysninger om alternative tilbud
Alternative tilbud vil blive taget i betragtning: nej
II.2.11) Oplysninger om optioner
Optioner: ja
Beskrivelse af optioner:

 

Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse har mulighed for at foretage forlængelse af kontrakten. Forlængelsen kan foretages af 2 gange hver gang af op til 12 måneders varighed.

Kontrakten kan således få en samlet løbetid på op til 50 måneder.

 

II.2.12) Oplysninger om elektroniske kataloger
II.2.13) Oplysninger om EU-midler
Udbuddet vedrører et EU-finansieret projekt og/eller program: nej
II.2.14) Yderligere oplysninger

Del III: Juridiske, økonomiske, finansielle og tekniske oplysninger

III.1) Betingelser for deltagelse
III.1.1) Egnethed til at udøve en erhvervsaktivitet, herunder krav om optagelse i erhvervs- eller handelsregistre
Liste over og kort beskrivelse af betingelser:

 

1. Ordregiver er omfattet af pligten til at anvende de obligatoriske udelukkelsesgrunde i Udbudslovens §§ 135 og 136, hvorfor tilbudsgiver ikke må befinde sig i en eller flere af de situationer, der oplistes i bestemmelserne.

2. Ordregiver forbeholder sig ydermere retten til at udelukke enhver økonomisk aktør, som er erklæret konkurs eller er under insolvens- eller likvidationsbehandling, hvis dennes aktiver administreres af en kurator eller af retten, hvis denne er under tvangsakkord, hvis dennes erhvervsvirksomhed er blevet indstillet eller denne befinder sig i en lignende situation i henhold til en tilsvarende procedure, der er fastsat i national lovgivning, hvor leverandøren er hjemhørende, jf. Udbudslovens § 137, stk. 1, nr. 2.

Tilbudsgiver udfylder ESPD'et som foreløbig dokumentation for ikke at befinde sig i en eller flere af ovennævnte situationer.

3. Hvis tilbuddet afgives af en sammenslutning af virksomheder (f.eks. et konsortium) omfattende flere ansvarlige tilbudsgivere, skal de juridiske personer hver især angives klart og tydeligt, og der skal derudover angives en ansvarlig fælles befuldmægtiget, som ordregiver med bindende virkning for kontrakten kan indgå aftaler med. I tilfælde af at tilbuddet afgives af en sammenslutning af virksomheder, hæfter samtlige deltagende virksomheder solidarisk. Såfremt en sammenslutning får tildelt kontrakten, skal hvert medlem heraf således afgive skriftlig erklæring om solidarisk hæftelse. Deltagerne kan alternativt vælge at anvende en klassisk hovedleverandørmodel, hvor den ene part optræder som hovedleverandør og de andre som underleverandører. I denne situation vil det være hovedleverandøren, der påtager sig den fulde leverandørforpligtelse.

4. Såfremt tilbudsgiver, herunder en sammenslutning af virksomheder (f.eks. et konsortium), baserer sig på andre enheders økonomiske og/eller tekniske formåen, skal det tydeligt fremgå, hvem tilbudsgiver baserer sin formåen på, samt på hvilken måde og i hvilket omfang der støttes. Dette sker i form af en forpligtende skriftlig erklæring (støtteerklæring) fra disse enheder om, at tilbudsgiver kan forlade sig på de pågældende enheders formåen i relation til kontrakten. Herudover skal hver støttende virksomhed udfylde et særskilt Fælleseuropæisk Udbudsdokument (ESPD), hvori det erklæres, at den støttende virksomhed opfylder de i pkt. III.1) angivne krav. En senere udskiftning af støttende virksomhed kan alene ske mod ordregivers skriftlige accept. Uden disse oplysninger, har ordregiver ikke mulighed for at lægge vægt på de støttende enheders formåen.

5. Ordregiver skal, før der træffes endelig beslutning om tildeling, eller såfremt dette er nødvendigt for at sikre, at proceduren gennemføres korrekt, kræve, at den tilbudsgiver, som ordregiver har til hensigt at tildele kontrakten, fremlægger dokumentation for de foreløbige oplysninger, tilbudsgiver har afgivet i ESPD'et. Tilbudsgiver skal have en passende frist til fremlæggelse af dokumentationen, som bl.a. kan bestå af en serviceattest eller lignende dokumentation. Tilbudsgiver kan indhente en serviceattest via www.virk.dk

 

III.1.2) Økonomisk og finansiel kapacitet
Liste over og kort beskrivelse af udvælgelseskriterier:

 

Tilbudsgiver skal udfylde Del IV, afsnit B i ESPD'et vedr. økonomisk og finansiel formåen.

— Del IV, afsnit B i ESPD'et skal ligeledes udfyldes specifikt for enhver støttende virksomhed, såfremt tilbudsgiver baserer sig på den støttende virksomheds økonomiske formåen.

— Hvis tilbudsgiver er en sammenslutning af virksomheder, f.eks. et konsortium, er det sammenslutningens samlede økonomiske oplysninger der lægges til grund. De skal således ikke oplyses for hver enkelt virksomhed i sammenslutningen, men som en samlet sum, f.eks. en samlet omsætning.

Såfremt ordregiver ikke ex officio kan tilgå verifikation af de af tilbudsgiveren og evt. underleverandører afgivne oplysninger i Del IV, afsnit B i ESPD'et via et nationalt, offentligt tilgængeligt register, forbeholder ordregiver sig retten til at kræve fremsendelse af behørig dokumentation for de afgivne oplysninger på anfordring.

Tilbudsgiver skal angive:

1. Den samlede årlige omsætning for de seneste tre (3) disponible regnskabsår. Hvis oplysningerne ikke er tilgængelige, fordi virksomheden er etableret senere end dette, angives datoen for tilbudsgivers etablering af virksomheden.

2. Egenkapital for det senest disponible regnskabsår.

 

Mindstekrav til det niveau, der muligvis kræves:

 

1. Tilbudsgiver skal som minimum have haft en gennemsnitlig årlig omsætning på 24 000 000 DKK inden for de seneste tre (3) disponible regnskabsår

2. Tilbudsgiver skal have en positiv egenkapital i det senest disponible regnskabsår.

 

III.1.3) Teknisk og faglig kapacitet
Liste over og kort beskrivelse af udvælgelseskriterier:

 

1. Tilbudsgiver skal angive sammenlignelige referencer i ESPD'ets del IV, afsnit C

— Del IV, afsnit C i ESPD'et skal ligeledes udfyldes specifikt for enhver støttende virksomhed, såfremt tilbudsgiver baserer sig på den støttende virksomheds tekniske og faglige kapacitet.

Referencerne skal indeholde de betydeligste sammenlignelige leverancer i forhold til den udbudte opgave, jf. Del II.1.4) som tilbudsgiver har udført inden for de seneste tre (3) år. Referencerne skal illustrere, at tilbudsgiver har de nødvendige kompetencer til at varetage leverancerne. Ved en sammenslutning af virksomheder (f.eks. et konsortium) angives sammenslutningens betydeligste sammenlignelige leverancer. Den for sammenslutningen befuldmægtigede udfylder dette punkt i ESPD'et på vegne af hele sammenslutningen. Leverancerne skal være udført inden for de seneste tre (3) år.

 

Mindstekrav til det niveau, der muligvis kræves:

 

1.a Tilbudsgiver skal angive minimum tre (3) referencer. Angiver tilbudsgiver mindre end tre referencer, vil tilbudsgivers tilbud være ukonditionsmæssigt.

1.b Det skal fremgå af referencerne:

— opgavens størrelse

— tidspunkt for leverancernes gennemførelse

— hvem opgaven blev udført for, evt. med angivelse af kontaktperson hos kunden (ordregiver forbeholder sig ret til at kontakte den angivne kunde).

1.c Tilbudsgiver skal have været kontraktholder på minimum tre (3) opgaver, der illustreres ved referencerne. Tilbudsgiver kan således ikke anvende referencer fra opgaver, hvor tilbudsgiver har ageret underleverandør/-entreprenør.

1.d Minimum tre (3) referencer skal omhandle levering og montering af jordplacerede anlæg på mindst 600 KWp.

 

III.1.5) Oplysning om reserverede kontrakter
III.2) Kontraktbetingelser
III.2.2) Kontraktudførelsesvilkår:

 

1. Udenlandske virksomheder skal være opmærksomme på, at virksomheden skal registreres i Registreret for Udenlandske Tjenesteydere (RUT). Registreringen skal ske senest samtidig med arbejdets påbegyndelse. Se www.erst.dk

2. Den Danske Stat er i medfør af ILO-konvention nr. 94 om arbejdsklausuler i offentlige kontrakter forpligtet til at sikre, at leverandøren og eventuelle underleverandører tilsikrer arbejdere i Danmark løn (herunder særlige ydelser), arbejdstid og andre arbejdsvilkår, som ikke er mindre gunstige end dem, der i henhold til kollektiv overenskomst, indgået af de inden for det pågældende faglige område mest repræsentative arbejdsmarkedsparter i Danmark, og som gælder hele det danske område.

3. Leverandøren, evt. underleverandører, medarbejdere, samarbejdspartnere mv. skal kunne opnå sikkerhedsgodkendelse iht. CIR. nr. 204 af 7.12.2001.

4. Leverandøren skal opretholde relevante forsikringer under kontraktens løbetid. Dokumentation fremsendes forinden kontraktens indgåelse.

 

III.2.3) Oplysninger om de medarbejdere, der er ansvarlige for kontraktens udførelse

Del IV: Procedure

IV.1) Beskrivelse
IV.1.1) Proceduretype
Offentligt udbud
IV.1.3) Oplysninger om rammeaftale eller dynamisk indkøbssystem
IV.1.4) Oplysninger om reduktion af antallet af løsninger eller tilbud under forhandlingerne eller dialogen
IV.1.6) Oplysninger om elektronisk auktion
IV.1.8) Oplysninger om GPA-aftalen om offentlige udbud
Dette udbud er omfattet af GPA-aftalen: ja
IV.2) Administrative oplysninger
IV.2.1) Tidligere offentliggørelse om samme kontrakt
IV.2.2) Frist for modtagelse af bud eller ansøgninger om deltagelse
Dato: 26/08/2016
Tidspunkt: 12:00
IV.2.3) Forventet dato for afsendelse af opfordringer til at afgive bud eller at deltage til udvalgte ansøgere
IV.2.4) Sprog, der må benyttes ved afgivelse af tilbud eller ansøgninger om deltagelse:
Dansk
IV.2.6) Minimumsperiode, i hvilken den bydende er forpligtet af sit bud
Varighed i måneder: 3 (fra den anførte dato for modtagelse af bud)
IV.2.7) Betingelser for åbning af bud
Dato: 26/08/2016
Tidspunkt: 12:00
Sted:

 

Arsenalvej 55, 9800 Hjørring.

 

Oplysninger om adgangsberettigede personer og fremgangsmåde ved åbning af bud:

 

Tilbudsgivere vil ikke have adgang til at overvære åbningen af tilbud.

 

Del VI: Supplerende oplysninger

VI.1) Oplysninger om gentagelse
Dette er et tilbagevendende offentligt indkøb: nej
VI.2) Oplysninger om elektroniske arbejdsgange
VI.3) Yderligere oplysninger:

 

1. Tilbud kan afgives elektronisk via en særlig udbudshjemmeside (www.ibinder.dk), der har de fornødne faciliteter til den elektroniske tilbudsproces. Her kan tilbudsgiver ligeledes få adgang til hele udbudsmaterialet. Link til hjemmesiden er indsat i nærværende udbudsbekendtgørelses del I.3).

Spørgsmål til udbudsbekendtgørelsen samt det øvrige udbudsmateriale kan fremsendes via iBinder. Det er tilbudsgivers ansvar at holde sig opdateret om eventuelle offentliggørelser af svar mv. på hjemmesiden.

Eventuelle spørgsmål til udbuddet vil blive besvaret senest 6 dage inden tilbudsfristen.

Tekniske spørgsmål vedrørende afvikling af udbuddet via iBinder, skal rettes til iBinders support, som kan kontaktes på telefonnummer 89 88 78 30 eller support@ibinder.dk

Det anbefales at uploade tilbud i god tid inden tilbudsfristens udløb, da det efter dette tidspunkt ikke længere vil være muligt at uploade tilbud. Rettidigt indkomne tilbud åbnes efter tilbudsfristens udløb.

2. Udbudsbetingelserne er en del af udbudsmaterialet, af disse fremgår hvilke krav der stilles, samt hvilket materiale der skal udfyldes og uploades. Disse betingelser skal overholdes i forbindelse med tilbudsafgivelsen.

3. På udbudssiden vil der være uploadet ESPD-fil til brug for såvel enkeltstående virksomheder, konsortier eller lignende sammenslutninger af økonomiske aktører som støttende virksomheder. Hvert medlem/deltager af en sammenslutning af virksomheder skal udfylde eget ESPD, som indsendes af konsortiets eller sammenslutningens repræsentant (fælles befuldmægtigede). På samme måde skal hver støttende virksomhed udfylde selvstændig ESPD.

4. Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse gør opmærksom på, at såfremt det konkret skønnes nødvendigt af hensyn til sikring af konkurrencen og overholdelse af ligebehandlingsprincippet, vil tilbudsgivere, der afgiver mere end ét tilbud, blive afvist. Det samme gør sig gældende, såfremt der i et tilbudsgivende konsortium eller lignende sammenslutning deltager en eller flere virksomheder fra andre tilbudsgivende konsortier eller lignende sammenslutninger eller en eller flere individuelle ansøgere. Ordregiver forbeholder sig ret til at anmode tilbudsgiver om at godtgøre, at samme juridiske enheds deltagelse i flere tilbud ikke medfører mulighed for gensidigt at påvirke indholdet af de forskellige tilbudsgiveres tilbud, herunder at der ikke følges en praksis, som kan true gennemsigtigheden og fordreje konkurrencen mellem de bydende

5. Ordregiver forbeholder sig til enhver tid retten til at aflyse udbudsforretningen under hensyntagen til gældende ret.

Kontraktvilkår:

1. Elektronisk fakturering skal anvendes

2. ABT93 med FES fravigelser og udfyldninger er gældende i aftaleforholdet

3. Montering mv. af solcelleanlægget skal forestås af personale med KSO-certificering eller anden lignende certificering. Den pågældende virksomhed og den herunder ansvarlige medarbejder, der udfører de for opgavens løsning nødvendige el-arbejder, skal være autoriseret. Dokumentation for certificering eller lignende og autorisation skal fremlægges ved kontraktindgåelse.

 

VI.4) Klageprocedurer
VI.4.1) Organ med ansvar for klageprocedurerne
Klagenævnet for Udbud
Dahlerups Pakhus, Langelinie Allé 17
København Ø
2100
Danmark
Telefon: +45 35291095
E-mail: klfu@erst.dk

Internetadresse:https://erhvervsstyrelsen.dk/klagenaevnet-for-udbud

VI.4.2) Organ med ansvar for mæglingsprocedurerne
VI.4.3) Klageprocedure
Præcise oplysninger om klagefrist(er):

 

I henhold til lov nr. 492 af 12.5.2010 om håndhævelse af udbudsreglerne mv. med senere ændringer gælder følgende frister for indgivelse af klager:

Klage over udbud skal være indgivet til Klagenævnet for Udbud inden:

— 6 måneder fra dagen efter, at FES har underrettet tilbudsgiverne om, hvem ordregiveren vil indgå kontrakt med, hvis der er tale om en rammeaftale. Fristen begynder dog først, når der i underretningen er angivet en kort redegørelse for de relevante grunde for ordregivers beslutning.

— senest samtidig med klagens fremsendelse til klagenævnet skal klageren sende eller e-maile en kopi af klagen med bilag til FES. Klagenævnet har brug for at vide, om klageren har underrettet ordregiveren, og klageren skal derfor sende kopi af underretningen af ordregiveren til klagenævnet.

— Det skal i klagen oplyses, hvorvidt klagen er indgivet i stand-still perioden, jf. Håndhævelseslovens § 3, stk. 1. I tilfælde hvor klagen ikke er indgivet i standstill-perioden, skal klageren tillage angive, hvorvidt der begæres opsættende virkning af klagen, jf. Håndhævelseslovens § 12, stk. 1. Klagenævnets for Udbuds mailadresse er angivet i pkt. VI.4.1).

 

VI.4.4) Tjeneste, hvor der kan fås oplysninger om klageproceduren
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Carl Jacobsens Vej 35
Valby
2500
Danmark
Telefon: +45 41715000
E-mail: kfst@kfst.dk

Internetadresse:www.kfst.dk

VI.5) Dato for afsendelse af denne bekendtgørelse:
12/07/2016

Send til en kollega

0.095