23948sdkhjf

Fakta om udbudet

EU-nr
2022/S 248-722345
Offentliggjort
23.12.2022
Udbudstype
Begrænset udbud

Udbyder

Skanderborg Vand A/S

Vindere

Udbud af rammeaftale om bygherrerådgivning og projektering af strukturplan på drikkevandsområdet

(21.04.2023)
NIRAS A/S
Ceres Allé 3
8000 Aarhus

Udbud af rammeaftale om bygherrerådgivning og projektering af strukturplan på drikkevandsområdet


Skanderborg Vand A/S

Udbudsbekendtgørelse – forsyningsvirksomhed

Tjenesteydelser

Retsgrundlag:
Direktiv 2014/25/EU

Del I: Ordregivende enhed

I.1) Navn og adresser
Officielt navn: Skanderborg Vand A/S
CVR-nummer: 40972153
Postadresse: Døjsøvej 1
By: Skanderborg
NUTS-kode: DK04 Midtjylland
Postnummer: 8660
Land: Danmark
Kontaktperson: Camilla Bjørslev Paulsen
E-mail: camilla.bjoerslev@dk.dlapiper.com
Internetadresse(r):
Overordnet internetadresse: https://www.skanderborgforsyning.dk/
I.3) Kommunikation
Udbudsmaterialet er gratis, ubegrænset og fuldt tilgængeligt på: https://my.ibinder.com/etendering/c7e8e776-1e81-4b16-a015-ca2637fde21e/tenders/UJJ2L61UV/public
Yderligere oplysninger fås på den ovennævnte adresse
Bud eller ansøgninger om deltagelse skal sendes til den ovennævnte adresse
I.6) Hovedaktivitet
Anden aktivitet: Varetage offentlig vandforsyningsvirksomhed

Del II: Genstand

II.1) Udbuddets omfang
II.1.1) Betegnelse:

Udbud af rammeaftale om bygherrerådgivning og projektering af strukturplan på drikkevandsområdet

II.1.2) Hoved-CPV-kode
71800000 Rådgivning i forbindelse med vandforsyning og affaldsbekæmpelse
II.1.3) Kontrakttype
Tjenesteydelser
II.1.4) Kort beskrivelse:

Skanderborg Vand ønsker at udbyde en rammeaftale om bygherrerådgivning og projektering i forbindelse med gennemførelse af strukturplan på drikkevandsområdet. Strukturplanen omfatter blandt andet opførelse af et nyt vandværk med tilhørende rentvandsbeholdere, nye transmissionsledninger, nye råvandsledninger og renovering af eksisterende højdebeholder Fuglsang. Principielt vil alle tekniske rådgivningsydelser forbundet med projektet kunne indkøbes under Aftalen, idet Aftalen dog ikke er eksklusiv eller forpligtende for Skanderborg Vand. Skanderborg Vand vil således indkøbe relevante rådgivningsydelser fra andre rådgivere, og bygherrerådgiveren er forpligtet til på konstruktiv måde at bidrage til samarbejdet med disse rådgivere. Der ønskes et gensidigt og involverende samarbejde, og at projektmedarbejderne arbejder i projektkontor hos forsyningen, når det vurderes hensigtsmæssigt. Kontrakten er foreløbig estimeret til at have en værdi på kr. 5 mio.

II.1.5) Anslået samlet værdi
Værdi eksklusive moms: 5 000 000.00 DKK
II.1.6) Oplysninger om delkontrakter
Kontrakten er opdelt i delkontrakter: nej
II.2) Beskrivelse
II.2.2) Supplerende CPV-kode(r)
71310000 Rådgivning inden for ingeniørvæsen og byggeri
71318000 Rådgivnings- og konsulentvirksomhed inden for ingeniørvæsen
71530000 Rådgivning i forbindelse med byggeri
71800000 Rådgivning i forbindelse med vandforsyning og affaldsbekæmpelse
90713100 Rådgivning i forbindelse med vandforsyning og spildevand undtagen i bygge-anlægssektoren
II.2.3) Udførelsessted
NUTS-kode: DK04 Midtjylland
II.2.4) Beskrivelse af udbuddet:

Skanderborg Vand har siden 2012 arbejdet med en ny strukturplan for drikkevand. Strukturplanen for drikkevand skal sikre tilfredsstillende vandforsyning til områderne Skanderborg, Stilling, Gram og Voerladegård. Det nye vandværk skal placeres enten på den eksisterede Fredensborggrund eller på en ny grund ved Fælleden. Der skal etableres en ny rentvandsbeholder på det nye vandværk og den eksisterende højdebeholder Fuglsang skal renoveres. Den fremtidige drikkevandsproduktion skal ske på det nye vandværk i kombination med produktion på Stillingværket. Eksisterende Gramværk forventes driftet i yderligere ca. 10 år inden det lukkes ned. Som grundlag er der udarbejdet et skitseprojekt på nyt vandværk baseret på traditionelle vandbehandlingsløsninger (Udbudsbilag E). Forsyningen ønsker, at skitseprojektet gentænkes og at nyeste viden omkring vandbehandling og bæredygtighed indtænkes i projektet. Desuden er der arbejdet med en række scenarier for den fremtidige struktur,- hvoraf to er valgt til videre analyse (Aftalebilag 1, side 2). Bygherrerådgiveren skal under Aftalen kunne bistå forsyningen med bl.a. følgende 1): Baseret på skitseprojekt på nyt vandværk og scenarier udarbejdet af EnviDan (udbudsbilag E), skal strukturplanens endelig omfang, herunder det nye vandværks placering fastlægges med særligt fokus på forsyningssikkerhed/drikkevandskvalitet/TCO- beregninger (to eller flere scenarier)/LCA- screening (to eller flere scenarier). 2.): Myndighedsansøgninger, 3): Detailprojektering i tæt samarbejde med forsyningens projektleder på projektet samt øvrige relevante medarbejdere, 4): Fastlæggelse af udbudsform, 5): Gennemførelse af udbud, 6): Løbende projektopfølgning og byggeledelse/tilsyn, 7): Indkøring, 8): Aflevering og efterfølgende 1- og 5- års gennemgang, 9) MM. Forventninger til samarbejdet: Skanderborg Vand ønsker et involverende samarbejde, hvor forsyningens projektleder på projektet er kontaktpersonen. Tilsvarende forventes det, at bygherrerådgiveren har en entydig projektleder på projektet. Desuden ønskes en aktiv inddragelse af de faglige medarbejdere (driftsassistenter, projektledere og miljøtekniker) i forsyningen i.f.t sparring og valg af løsninger. Efter behov ønsker Skanderborg Vand, at bygherrerådgiverens projektmedarbejdere arbejder i projektkontor hos forsyningen. Skanderborg Vand ønsker bygherrerådgivningen udført med følgende overordnede værdier; holdånd/struktur/iderigdom/ansvarlighed.

II.2.5) Tildelingskriterier
de nedenfor anførte kriterier
Kvalitetskriterium - Navn: CV'er på nøglemedarbejdere / Vægtning: 35%
Kvalitetskriterium - Navn: Løsningsbeskrivelse / Vægtning: 15%
Pris - Vægtning: 50%
II.2.6) Anslået værdi
Værdi eksklusive moms: 5 000 000.00 DKK
II.2.7) Varighed af kontrakten, rammeaftalen eller det dynamiske indkøbssystem
Varighed i måneder: 84
Denne kontrakt kan forlænges: ja
Beskrivelse af forlængelser:

Aftalens varighed vil afhænge af vandstrukturplan-projektets fremdrift.

II.2.9) Oplysning om begrænsningen af antallet af ansøgere, der vil blive opfordret til at afgive bud eller deltage
Forventet antal ansøgere: 3
Objektive kriterier for valg af det begrænsede antal ansøgere:

Udvælgelsen af ansøgere finder sted på grundlag af mest relevante referencer, hvor Ordregiver særligt lægger vægt på, om referencerne vedrører vandværker eller i hvilket omfang referencerne i øvrigt er relevante for den udbudte rådgivningsopgave, om rådgivningen er udført indenfor samme eller tilsvarende regulatoriske rammer, om projektet er af samme størrelse, og i hvilket omfang ansøgeren ved referencerne viser at have udført de rådgivningsopgaver, der er omfattet af dette udbud, jf. Aftalebilag 1, afsnit 2. Ansøger må vedlægge maksimalt ti referencer af maksimalt 2 sider hver. Vedlægges mere end ti referencer vurderer Ordregiver alene de ti nyeste referencer. Kan det ikke afgøres, hvilke referencer der er de nyeste, udgår de sidste referencer i den rækkefølge referencerne er vedlagt/uploadet. Ordregiver vil prækvalificere 3 ansøgere. Udvælgelsen finder sted på grundlag af ansøgers oplysninger i ESPD’et (og de i ESPD’et eller et separat dokument vedlagte referencer).

II.2.10) Oplysninger om alternative tilbud
Alternative tilbud vil blive taget i betragtning: nej
II.2.11) Oplysninger om optioner
Optioner: nej
II.2.13) Oplysninger om EU-midler
Udbuddet vedrører et EU-finansieret projekt og/eller program: nej
II.2.14) Yderligere oplysninger

Del III: Juridiske, økonomiske, finansielle og tekniske oplysninger

III.1) Betingelser for deltagelse
III.1.2) Økonomisk og finansiel kapacitet
Mindstekrav til det niveau, der muligvis kræves:

Tilbudsgiver skal opfylde følgende minimumskrav: Egenkapital på minimum kr. 5.000.000 i seneste disponible årsregnskab og soliditetsgrad (svarende til ansøgers egenkapital i forhold til ansøgers samlede aktiver) på mindst 15% i seneste disponible regnskabsår.

For konsortier gælder, at konsortiedeltagerne tilsammen skal opfylde minimumskravene. For ansøgere, der baserer sig på andre økonomiske aktørers økonomiske formåen gælder, at ansøgeren og den støttende enhed tilsammen skal opfylde minimumskravene.

III.1.3) Teknisk og faglig kapacitet
Mindstekrav til det niveau, der muligvis kræves:

Det er et minimumskrav, at ansøgeren har mindst 2 sammenlignelige referencer omfattende: Bygherrerådgivning vedrørende projektering og opførelse vandværker.

Referencerne skal være udført inden for de seneste tre år fra tidspunktet for ansøgningsfristen. Tidspunktet for udførelsen regnes fra aflevering af arbejdet/projektet.

Referencekravet kan opfyldes via referencer, hvor tilbudsgiver har været leverandør eller underleverandør. Det afgørende er, at tilbudsgiver har udført det af referencen omfattede arbejde.

Der opfordres til at angive følgende oplysninger for hver reference: 1. Kort beskrivelse af projektet/referencen, herunder størrelse, rådgivningssum og entreprisesum, 2. Bygherre. 3. Tidspunkt for færdiggørelse/aflevering. 4. Hvilket arbejde ansøgeren har udført.

III.2) Kontraktbetingelser
III.2.2) Kontraktudførelsesvilkår:

Krav til bygherrerådgiverens ydelse fremgår af udbudsmaterialets aftalebilag. Krav til kontraktvilkår fremgår af udbuddets vedlagte Rammeaftale om bygherrerådgivning og projektering i forbindelse med gennemførelse af strukturplan på drikkevandsområdet, hvoraf det fremgår, at tidsplanen for de enkelte rådgivningsopgaver fastlægges ved konkrete underliggende rådgivningsaftaler. Derudover stilles i Rammeaftalen krav om, at Rådgiveren kun med Bygherrens skriftlige samtykke må anvende underleverandører til udførelse af rådgivningsydelserne under Rammeaftalen.

Del IV: Procedure

IV.1) Beskrivelse
IV.1.1) Proceduretype
Begrænset udbud
IV.1.3) Oplysninger om rammeaftale eller dynamisk indkøbssystem
Udbuddet indebærer udarbejdelse af en rammeaftale
Rammeaftale med en enkelt aktør
IV.1.8) Oplysninger om GPA-aftalen om offentlige udbud
Dette udbud er omfattet af GPA-aftalen: ja
IV.2) Administrative oplysninger
IV.2.2) Frist for modtagelse af bud eller ansøgninger om deltagelse
Dato: 25/01/2023
Tidspunkt: 14:00
IV.2.3) Forventet dato for afsendelse af opfordringer til at afgive bud eller at deltage til udvalgte ansøgere
Dato: 03/02/2023
IV.2.4) Sprog, der må benyttes ved afgivelse af tilbud eller ansøgninger om deltagelse:
Dansk
IV.2.6) Minimumsperiode, i hvilken den bydende er forpligtet af sit bud
Varighed i måneder: 3 (fra den anførte dato for modtagelse af bud)

Del VI: Supplerende oplysninger

VI.1) Oplysninger om gentagelse
Dette er et tilbagevendende offentligt indkøb: nej
VI.3) Yderligere oplysninger:

Ad delaftaler II.1.6): Anskaffelsen er ikke opdelt i delaftaler. Årsagen hertil er, at det ikke vurderet praktisk, kommercielt og økonomisk hensigtsmæssigt. Det skyldes, at der i vidt omfang anvendes samme rådgiver til store dele af projektet blandt andet med henblik på at samtænke de enkelte dele af projektet til en samlet hensigtsmæssig løsning samt med henblik at undgå omkostninger til vidensopbygning og risiko for videnstab i forhold til projektet. Ad teknisk og faglig formåen III.1.3): Ansøgere må vedlægge maksimalt ti referencer af maksimalt 2 sider hver. Vedlægges mere end ti referencer vurderer Ordregiver alene de ti nyeste referencer. Udelukkelsesgrunde: For nærværende udbud gælder udelukkelsesgrundene i udbudslovens §§ 135-136 samt § 137, stk. 1, nr. 1. Udfyldelse af ESPD: Udfyldelse af ESPD sker via den digitale udbudsportal. For ansøgere, der afgiver ansøgning som konsortium og for ansøgere, der baserer sig på andre enheders økonomiske eller tekniske formåen, skal der afleveres udfyldt ESPD, for hver økonomisk aktør. Foreløbig dokumentation: Som foreløbig dokumentation for, at ansøgeren ikke er udelukket efter udbudslovens §§ 135-136 og § 137, stk. 1, nr. 1 - 7, og for at ansøger opfylder de i udbudsbekendtgørelsen og ovenfor fastsatte minimumskrav til egnethed, skal ansøgeren med ansøgningen kun fremsende et korrekt udfyldt ESPD. Hvis ansøger er et konsortium, skal der for hver deltager i konsortiet som dokumentation for egnethed og opfyldelse af udvælgelseskriterierne (og for, at konsortiedeltagerne ikke er omfattet af de nævnte udelukkelsesgrunde) med ansøgningen fremlægges dokumentation i form af et korrekt udfyldt ESPD. Hvis ansøger i relation til egnethed baserer sig på andre økonomiske aktørers formåen (underleverandører, koncernforbundne selskaber mv.), skal der for hver af de pågældende økonomiske aktører sammen med ansøgningen som dokumentation for egnethed og opfyldelse af udvælgelseskriterierne fremlægges et korrekt udfyldt ESPD. Den i udbudsbetingelsernes afsnit 13.1 nævnte dokumentation skal kun fremsendes til Ordregiver, såfremt Ordregiver anmoder en eller flere ansøgere om dette, hvilket ansøger må påregne kan ske forud for Ordregivers meddelelse om prækvalifikation. Udvælgelse af ansøgere: Ordregiver vil prækvalificere 3 ansøgere. Udvælgelsen finder sted på grundlag af ansøgers oplysninger i ESPD’et (og de i ESPD’et eller et separat dokument vedlagte referencer).

VI.4) Klageprocedurer
VI.4.1) Organ med ansvar for klageprocedurerne
Officielt navn: Klagenævnet for Udbud - Nævnenes Hus
Postadresse: Toldbodgade 2
By: Viborg
Postnummer: 8800
Land: Danmark
E-mail: klfu@naevneneshus.dk
Telefon: +45 72405600
Internetadresse: https://naevneneshus.dk/
VI.4.3) Klageprocedure
Præcise oplysninger om klagefrist(er):

Klage kan indgives via e-boks eller mail til Klagenævnet for Udbud. Klage over ikke at være blevet prækvalificeret skal indgives inden for 20 kalenderdage. Dette er regnet fra dagen efter ordregivers afsendelse af underretning om prækvalifikation. Andre klager over udbud eller beslutninger, f.eks. tildeling af kontrakter, skal indgives inden 6 måneder efter at Ordregiveren har indgået rammeaftalen regnet fra dagen efter den dag, hvor Ordregiveren har underrettet de berørte ansøgere og tilbudsgivere. Samtidig med, at du sender din klage, skal du sende en kopi af klagen med bilag (evt. pr. mail) til ordregiveren. Ordregiver må tidligst indgå en kontrakt med den valgte tilbudsgiver efter udløbet af standstill-perioden på 10 dage. Perioden regnes fra og med dagen efter den dag, hvor underretningen er afsendt.

VI.4.4) Tjeneste, hvor der kan fås oplysninger om klageproceduren
Officielt navn: Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Postadresse: Carl Jacobsens Vej 35
By: Valby
Postnummer: 2500
Land: Danmark
E-mail: kfst@kfst.dk
Telefon: +45 41715000
Internetadresse: https://www.kfst.dk/
VI.5) Dato for afsendelse af denne bekendtgørelse:
21/12/2022

Send til en kollega

0.094