23948sdkhjf

Er fibernet eller 5G mest miljøvenligt? Sådan vælger du det internet, der er bedst for miljøet

Når man vælger sin internetforbindelse, holder de fleste af os primært øje med, hvilken hastighed vi kan få, og hvad det koster.

Det er dog også værd at have for øje, hvor bæredygtige de forskellige internetløsninger er, og hvad der egentlig er mest miljøvenligt at vælge.

De fleste af os tænker jo mere og mere på, hvordan man kan træffe miljørigtige valg og gøre vores for at skåne miljøet i vores dagligdag.

Men samtidig er det nok de færreste, som egentlig tænker over, hvor meget det påvirker miljøet, når vi bruger internettet i dagligdagen.

I denne artikel sammenligner vi to af de mest populære internetløsninger i dag, nemlig fibernet og 5G, ud fra deres påvirkning på miljøet.

Er prisen en væsentlig faktor for dig? Find de billigste fibernetudbydere på https://musimi.dk/billigste-fibernet.php.

Internettet forårsager lige så meget CO2-udledning som verdens samlede flytrafik

Internettet er uden tvivl en af de vigtigste teknologiske udviklinger i menneskets historie, og det har åbnet for en helt ny verden af muligheder.

Det har dog også skabt en række nye problemstillinger, bl.a. øget forurening. Faktisk producerer internettet globalt 1,7 milliarder ton CO2 årligt, hvilket svarer til lidt over 3 % af verdens samlede CO2-udledning.

Det er samtidig lige så stor en klimabelastning som verdens samlede flytrafik.

Dette tal kommer kun til at stige i fremtiden, efterhånden som internettet bliver udbredt på jordkloden.

Det anslås, at internettrafikken hvert år stiger med 20-30 %, så der er tale om en ganske eksplosiv vækst.

Det er især de mange store datacentre rundt omkring i verden, som er de store syndere i dette regnskab.

Det skal dog nævnes, at internettet samtidig sparer os for en masse energi på f.eks. transport.

Hvilken internetløsning er mest miljøvenlig?

Når internettet nu har så stor en forurening årligt, er det oplagt at spørge sig selv, hvilken internetforbindelse man skal vælge for at mindske sin husstands CO2-aftryk.

I dag står valget for de fleste mellem mobilt bredbånd, COAX eller fibernet. Så hvilken internetforbindelse er mest miljøvenlig?

Det viser sig, at fibernet faktisk er den mest miljøvenlige internetforbindelse, man kan vælge i dag.

De optiske fiberkabler, som de mange data sendes igennem, vejer mindre end de traditionelle kobberkabler, vi har været vant til.

Samtidig er mængden af data, der går tabt, minimal, og derfor reducerer man spild. Så hvis du har adgang til fibernet i dit område, bør du overveje at koble husstanden på, så du får en miljøvenlig og lynhurtig internetforbindelse.

Send til en kollega

0.047