23948sdkhjf

Julelys skal købes i Harald Nyborg

Jul er en stor begivenhed i mange hjem i december måned.

Det er en måned fyldt med chokolade, hygge og lys. Juletræet er et symbol på denne måned. Dette træ, som pryder manges stuer, skal selvfølgelig også have en omgang pynt. Dette er heldigvis noget, som Harald Nyborg kan hjælpe med.

Hvornår kom grantræerne egentlig ind i danskernes hjem? Ideen med at fælde et grantræ for at sætte det ind i stuen stammer faktisk tilbage fra Tyskland i 1500-tallet. Man mener, at det var Martin Luther, som opfandt juletræet i 1536. Juletræsideen sneg sig til Danmark i begyndelsen af 1800-tallet. Det var første gang, der blev sat lys til juletræet i Danmark.

Levende lys eller kunstige stearinlys
Man har i mange hjem igennem mange december-måneder pyntet træet med stearinlys. Det er et smukt og levende syn. Dog kan det være en farlig affære, hvor der går ild i træet. Derfor er flere og flere begyndt at skifte de levende lys på juletræet ud med elektriske lys. Hos Harald Nyborg finder man et stort udvalg af juletræsbelysning.

Elektriske stearinlys
Der findes et utal af muligheder, når det kommer til juletræsbelysning. En variant er elektriske lys som er batteridrevne. På den måde slipper man for løse ledninger som ligger og flyder på gulvet. Samtidig kan man få en fjernbetjening dertil, så man nemt kan slukke alle lys på én gang. Det er både mere sikkert og faktisk også en anelse smartere end almindelige stearinlys.

Udover lysene til træet finder man hos Harald Nyborg også pynten til træet. Da man begyndte med at tage grantræerne med indendørs i december, blev de oftest pyntet med papirroser, glimmerfyldte ting og dukker. Juletræet blev ikke accepteret i Danmark med det samme. Grundtvig var en af dem som ikke fandt juletræet som en god ting.

Pyntens oprindelse
Meget oplagt begyndte man flere steder i Tyskland at producere pynt til grantræerne i 1800-tallet. Det er også her man begynder at lave sin egen pynt til træet. Forskellige genstande i silkepapir, flettede hjerter og kræmmerhuse som vi kender det i dag. Harald Nyborg har udviklet pynt til træet som passer til ethvert hjem.

Julelys og brandsikkerhed
Hvis man imod anbefaling vælger at bruge de gammeldags og traditionelle stearinlys, kan man til fordel undersøge Harald Nyborg for det bedste sikkerhedsudstyr. Her finder man blandt andet brandslukkere og lignende produkter. Det bedre at forebygge et større uheld med stearinlysene end at lade være. 

Fordele ved at handle julelys i Harald Nyborg:

  • Stort sortiment med sikre og elektriske julelys
  • Nem benyttelse af elektriske lys. Smartere end med stearinlys!
  • Man undgår uheld med ild i grantræet og pynten
  • God service og mange gode (og bedre) alternativ til stearinlysene

Send til en kollega

0.031