23948sdkhjf

Sådan laver og indretter du selv soveværelset til god søvn

Søvn er essentiel for dig og dit velbefindende, og har du måske særligt bemærket det, hvis du en nat har sovet dårligt eller næsten ikke sovet overhovedet.

Når dette sker, har søvnen eller manglen herpå, en stor betydning for den følgende dag. Ydermere er god søvn gavnlig for psyken, immunsystemet og hukommelsen både på den korte og lange bane, så du bør ikke tage for let på din søvn. Derfor giver vi i denne artikel råd og vejledning til, hvordan du selv kan lave og/eller indrette dit soveværelse, sådan at du kan få den bedst mulige nattesøvn. 

Sengen og dens betydning
Omdrejningspunktet for soveværelse er naturligvis sengen. I princippet kunne man nøjes med en madras men hvis du vil, kan du selv bygge eller sammensætte et sengestel, for at det tager sig lidt bedre ud. Et rigtig god råd, som kommer fra og vil blive gentaget af søvneksperter og folk af den slags, er, at du bør investere i en god senge. Der findes et hav af forskellige slags senge, så inden du blot kaster dig ud i et køb, bør du gøre dig nogle overvejelser. Sover du bedst eller mest på maven, ryggen eller siden? Har du nogle særlige behov eller skavanker, som der skal tages højde for? Særligt senge med indbyggede komfortzoner og tilmed et flot udseende er populære, så du kunne blandt andet tage et kig efter den bedste kontinentalseng til dig. 

Ro og stilhed
Når du skal til at sove, er det vigtigt, at du ikke bliver forstyrret. Mange søvneksperter anbefaler i denne sammenhæng, at du lægger din mobil, tablet og computer væk inden sengetid. Dog kan der stadig være andre forstyrrende elementer i dit soveværelse, særligt i form af elektroniske apparater. Hvis du for eksempel har et fjernsyn eller en internet router i soveværelset, så vil disse mange gange lyse, når de henholdsvis er på standby eller er tændt. Dertil kan du eksempelvis bygge en kasse, ramme eller anden anordning, så dette lys ikke forstyrrer dig inden du skal til at sove. 


Oprydning og organisering 
Noget der også kan forstyrre og give rod i hovedet, kan være rod i soveværelset. Derfor skal du gerne sørge for holde rummet rent og ryddeligt, gerne dagligt. Indimellem kan det skyldes manglende opbevaring, men heldigvis kan du nemt og hurtigt selv lave eller bygge en løsning. Hvis tøj og vasketøj er synderen, kan du lave et tøjstativ af gamle rør eller en flot, men dog robust pind, hængende fra loftet. Ellers kan du også forsøge dig med at lave et sengebord, hvori der også er en opbevaringsfunktion, således at du ikke forstyrres af rod på sengebordet. 

Send til en kollega

0.066