23948sdkhjf

Din guide til en afskedsceremoni i børnehøjde

Når et menneske dør, sætter det gang i følelserne hos de pårørende. Når en familie er i sorg, er det normalt, at familiemedlemmerne reagerer forskelligt.

Har I børn i familien, er det en god ide, at du husker at medtænke, at børnene føler sorgen på deres egen måde.


I denne artikel bliver du klogere på, hvordan børnene kan tage del i det sidste farvel med afdøde. 

Indvolvér børnene
Voksne mennesker vil gøre alt i verden for at skåne deres børn, hvilket ofte er en god ting. Men faktisk kan det gøre børnene mere fortvivlede og triste, hvis de ikke bliver involveret i tiden efter et dødsfald. Det er naturligvis afhængig af, hvordan situationen er. Børn er verdensmestre i at fornemme stemninger, derfor kan du som den voksne gøre dem en bjørnetjeneste ved at skåne dem for information. 

Lad dem sætte deres præg på afskeden 
Det kan være svært for børn at forstå, hvad der sker, når et menneske går bort. Derfor er det naturligt, at de reagerer med vredesudbrud eller indadvendthed i tiden efterfølgende. En samtale om alvorlige og triste ting kan være intimiderende for børn, og af denne grund er det oplagt, at I er kreative, mens I forsigtigt taler om døden. 


Der findes flere tiltag, der kan medvirke til at gøre begravelsen mere i børnehøjde. Eksempelvis kan pårørende selv være med til at lave blomsterdekorationerne til den kirkelige ceremoni. På den måde får børnene en aktiv del af afskeden, så de også føler, at deres rolle er vigtig. 

Uanset om I afholder en bisættelse eller begravelse er det en god tanke, at børnene kan lægge en sidste tegning ned i kisten. Giv dem god tid til at udfolde deres følelser og kreativitet, så de får sagt farvel på deres egen måde. 

Vælg den rigtige bedemand 
En bedemand er et helt afgørende element i, hvordan afskedsceremonien og tiden op til bliver. Når et menneske dør, så får de pårørende et hav af praktiske gøremål, som skal tages stilling til. Det kan være en uoverskuelig proces, derfor er det vigtigt, at du som pårørende får en hjælpende hånd udefra. 

Der findes en del forskellige bedemænd, der alle har forskellige værdier og holdninger. Har jeres familie mange børn, der lider på sin egen måde under sorgen, kan I med fordel vælge en bedemand, der også husker børnene i planlægningen. 

Er du bosiddende i Nordjylland, kan du overveje at kontakte Aalborg Bedemand, som i den grad må siges at have mange års erfaring og et rigtig godt omdømme. Aalborg Bedemand kan ikke bare stå for begravelse i Aalborg, men i en lang række byer.

Find mange flere informationer om de populære bedemænd på Aalborgbedemand.dk

Send til en kollega

0.062