23948sdkhjf

3 IT-kundskaber der gør dig attraktiv på arbejdsmarkedet

IT er i dag en stor del af det danske arbejdsmarked.

I takt med den digitale udvikling går det stærkt, når det kommer til at implementere forskellige teknologiske løsninger. Det betyder også, at der er brug for dygtige medarbejdere, som har en klar forståelse for IT-løsninger.

I denne artikel kan du læse mere om, hvilke IT-kundskaber der gør dig attraktiv på arbejdsmarkedet. Vi fortæller dig mere om vigtigheden omkring IT-kundskaber, og hvilke tre kundskaber du bør satse på. Læs med, og find din vej ind på arbejdsmarkedet som en værdsat medarbejder.

Hvorfor er IT-kundskaber efterspurgte?
For blot 20 år siden var der ikke meget snak om kodning, frontend og backend. I dag er det fraser, der bliver brugt i daglig tale hos mange virksomheder. Og det er der en god grund til. For at opbygge funktionelle løsninger, som tilfredsstiller alle, er der brug for kreative hjerner med de rette kompetencer.

I dag uddanner vi IT-folk som aldrig før, men der er alligevel stor mangel på det danske arbejdsmarked. Heldigvis for dig er der ikke behov for, at du starter på en bacheloruddannelse igen. Du kan nemlig tage specialiserede kurser og få de rette kompetencer.

SQL
Når det kommer til SQL, fortæller forkortelsen ikke meget, men her er der tale om et særligt programmeringssprog, som gør det muligt at håndtere data i relationelle databaser. For at lære SQL kan du vælge at tage et kursus. Du kan blandt andet kigge på dette danske SQL-kursus, som gør det langt nemmere for dig at forstå hele konceptet. Ved at vælge et dansk kursus, får du alle de små detaljer med.

I dag er SQL et meget anvendt programmeringssprog, og vi finder det blandt andet hos Uber og Netflix. Programmeringssproget anvendes til at skabe, opbevare og manipulere med data i forskellige databaser, der kobles sammen. Det giver dig mulighed for at bruge data på en helt unik måde, og det er yderst eftertragtet i dag.

PHP
Kigger vi derimod på PHP, er der her tale om et programmeringssprog, hvor du bearbejder kode og data, hvilket giver dig mulighed for at implementere funktioner på en hjemmeside. Det kan være funktioner som at lave afstemninger, sende mails fra hjemmesiden og lignende.

PHP er nødvendigt for at skabe en funktionel hjemmeside. Det er ikke nok kun at arbejde med HTML og CSS, for der skal også et lag ovenpå, der sørger for brugervenligheden. Du kan lære PHP på kurser, der foregår både online og fysisk. Det er også muligt at tage seks måneder på et dansk universitet, hvor du kan få alle de kompetencer, du har brug for.

Excel
Excel er et program, som mange danskere har stiftet bekendtskab med, og det er et program, der nærmest kan alt. Når du kender alle de formler og funktioner, som programmet indeholder, kan du opbygge specifikke formler, der kan gøre det nemt at arbejde med og analysere data.

Der findes masser af forskellige Excel-kurser. Der er stor forskel på, hvad du får lov til at lære, og hvilken varighed der er tale om. Det kan være en god idé at vælge et kursus, der arbejder mere i dybden og åbner op for nogle af de mere komplicerede formler. Du bør også prioritere at lære, hvordan du kan kombinere formler og skabe lige præcis den løsninger, du skal bruge.

 

Send til en kollega

0.079