23948sdkhjf

Bolig: Den rette belysning i hjemmet

De fleste foretrækker at have et behagelig lys i hjemmet, men det er ikke altid det lykkedes. I nybyggerier og ombygninger er lys en meget væsentlig faktor, der derfor også fylder rigtig meget.

Ofte har lys også en meget større betydning, end hvad man som husejer først antager, men når man står i et rum med den forkerte belysning, er man ikke længere i tvivl.

Netop derfor giver det også god mening at bruge energi på lyset, og alliere sig med en fagperson, der kan give de nødvendige tips omkring opsætning af den rette belysning.  

Er man ikke bekendt med nogle i sit netværk, kan blandt andet Mrperfect anvendes, der er utrolig dygtige inden for LED-belysning, som er meget brugt – i private såvel erhvervsbyggerier.

I dette indlæg, kan du læse omkring 3 simple tips, man kan tage til sig, hvis man står overfor et byggeri, eller ombygning, hvor lys er aktuelt at tænke ind.

Start med at lave en plan
Det første man kan gøre, er at lave en plan over boligen, for at finde ud af hvilke rum der skal laves belysning i. Dét at have en overordnet plan, kan sammenlignes til mange andre forskellige ting. Det giver overskud i projektet, og ikke mindst mulighed for at finde eventuelle fejl og mangler, før man får hele belysningen monteret.

Den bedste måde at gøre det på, er blot at tegne rummene, også lave cirkler i rummene hvor der er brug for belysning, hvilket leder os videre til punkt nummer to.

Flere belysningstyper
For godt nok er det essentielt med en belysningsplan, men det er også vigtigt at være bekendt med de forskellige belysningstyper der findes. Herunder er der funktionsbelysning, stemningsbelysning og generel belysning. Man kommer ikke udenom nogle af dem, hvis man skal bygge et nyt hus, men er det blot et enkelt rum, tages der naturligvis udgangspunkt i dette. Et køkken og en stue har eksempelvis ikke behov for den samme belysning.

Kender man de forskellige belysningstyper, ved man også godt, at der i stuen er behov for at skabe noget hygge og stemning, hvorfor stemningsbelysningen er aktuel.

Er det derimod i køkkenet hvor der skal laves mad, kommer man ikke udenom at lyset har en bestemt funktion, derfor er funktionsbelysningen aktuel, sådan man kan få snittet grøntsagerne ordentligt.  

Generel belysning kan være i en entre, eller lignende hvor det blot er behov at se naturligt.

Et miks af belysningerne
Den rette mikstur af belysningerne, sker hvis man blander dem sammen. Det er her man virkelig kan få detaljerne frem i lyset, og ikke mindst mærke forskellen. Igen er det afgørende hvilket projekt man har gang, eftersom man heller ikke blot skal blande for at blande.

Som der blev beskrevet indledningsvist, er det en god ide at snakke med en fagperson på området, som netop er ekspert i at danne de rette belysninger.

Dog har du allerede en lille fordel, da du nu er bekendt med de forskellige typer af lys der findes, som gør at du er i stand til at udfordre og ikke mindst stille de rette spørgsmål.

Send til en kollega

0.047