23948sdkhjf

Sådan kan du optimere den energi, som dit udstyr bruger

Vores verden er fyldt med alle mulige former for udstyr, der skal gøre vores hverdag og arbejde nemmere.

Men meget af det udstyr, der gør vores hverdag nemmere og mere behagelig, bruger også meget energi. Og i en tid, hvor klimaforandringer og CO2-udslip er emner, der er på alles læber, så kan det kun være en god ide, at se på, hvad du kan gøre for at optimere den energi, som dit udstyr bruger. Læs med her, og find ud af, hvordan simkort til udstyr, slukning af elektronik på standby og udskiftning af apparater i hjemmet kan reducere dit energiforbrug.

Få simkort til udstyr
Det kan være en fordel at få simkort til udstyr, da du på den måde kan styre den energi, dit udstyr bruger. Det kan for eksempel være en varmepumpe. Med et simkort til udstyr kan du sende en besked til din varmepumpe, når den skal tænde og slukke. På den måde kan du styre din varmepumpes energiforbrug, så den ikke forbruger energi, når du ikke har behov for det. Med et simkort til udstyr kommer også andre fordele. Du kan for eksempel få din varmepumpe til at sende dig en status, eller du kan styre varmen på afstand med simkort til udstyr. Samtidig kan du også bruge simkort til udstyr til andre elektroniske produkter. For eksempel alarmer, tænd/sluk kontakter og kameraovervågning med mere. 

Sluk for elektronik, der alligevel er på standby
Mellem 10 og 15 procent af en husstands energiforbrug er brugt på apparater, der er på standby. Det svarer cirka til 1000 kroner af husstandens elregning. Her kan du med fordel kigge på dit TV eller computer. For når du slukker dit TV, er det egentlig på standby. Derfor skal du slukke for stikket til TV’et eller helt hive ledningen ud. Samtidig kan du helt slukke for din computer i stedet for bare at klappe skærmen i, da den på den måde ikke slukker, men står på standby.

Udskift dine husholdningsapparater til et bedre energimærke
Du kan med fordel skifte dine husholdningsapparater ud med et i en bedre energiklasse. Sørg for at vælge el-apparater med energimærkningen A+ eller A++, hvis du vil spare mest muligt på dit energiforbrug. Det er både godt for din pengepung og klimaet. Faktisk kan man sparer mellem 200 og 300 kroner om året på sin elregning bare ved at skifte et el-apparat fra energimærke B- til A+++.

Send til en kollega

0.047