23948sdkhjf

Skal boligen sælges? Så husk at få den energimærket

Dette indhold er sponsoreret

Det er lovpligtigt at få energimærket en bolig over 60 kvadratmeter, hvis du overvejer at sælge den. Det giver et bedre indtryk af boligen og øger også sandsynligheden for et hurtigt salg. En energimærkning vil give køberen mere tillid til din bolig og øge værdien af denne. Dette indlæg går lidt mere i dybden med, hvad energimærkning er, hvorfor det bruges, og hvordan man kan få et bedre energimærke til sin bolig.

Hvad er energimærkning af ejendom?

Energimærkning af ejendom er en proces, hvor man vurderer energiforbruget i en ejendom. Energimærkningen kan give et overblik over, hvor meget energi der bliver brugt i den pågældende ejendom, og det kan give et indblik i, hvilke områder der skal forbedres for at reducere energiforbruget. Dette kan for eksempel være isolering af ydervæggene, udskiftning af gamle vinduer og lignende, Energimærkningen giver desuden mulighed for at sammenligne forskellige ejendomme med hinanden, så man kan se, hvilken der har det bedste energiforbrug, og er derfor et godt redskab for køber til at finde ud af, hvor meget det vil koste ham eller hende at opvarme eller ventilere boligen.

Hvordan bestemmes en ejendoms energiklasse?

En ejendoms energiklasse bestemmes ved at måle og beregne bygningens energiforbrug. Energimærkningen skal udfyldes af en autoriseret konsulent, som har specialiseret sig i energioptimering og -måling. Konsulenten vil undersøge ejendommen for at se på dennes isolering, ventilation, varme- og kølesystemer samt andre faktorer, der kan have indflydelse på ejendommens energiforbrug. Når disse data er indsamlet, vil konsulenten bruge dem til at beregne den samlede årlige energiudnyttelse for ejendommen. Herudfra vil energiklassen blive bestemt baseret på den gældende skala fra A (den bedste klasse) til G (den værste klasse).

Kan man forbedre sin ejendoms energiklasse?

Energimærkningen er lige så meget et værktøj til køberen, som det er til dig som sælger, dat det giver et overblik over de områder, der kan forbedres for at forbedre energimærkningen. Dette kan eksempelvis være ved at udskifte gamle vinduer med nye energivenlige modeller, som har et højere isoleringsniveau end de gamle. Dette vil reducere varmetabet gennem vinduerne og dermed spare energi. Man kan også få installeret et mere energieffektivt varmesystem, der bruger mindre strøm end det gamle. Ved at foretage sådanne ændringer vil ens ejendom få en bedre energiklasse, hvilket igen vil resultere i en mere attraktiv bolig.

Hvis du overvejer at sælge din bolig, er det en god idé at få den energimærket. Det kan give dig et bedre kendskab til boligens energiforbrug og dermed hjælpe dig med at vurdere prisen, når du skal sætte den til salg.

Send til en kollega

0.031