23948sdkhjf

Sådan kan du skære ned på dine el-udgifter

Vores klima bliver til stadighed mere og mere belastet, og hvis vi ikke snart begynder at ændre vores adfærd, så kan det få fatale konsekvenser for klimaet i løbet af de næste mange år.

Der skal gøres en aktiv indsats både i virksomhederne og i de private husstande. Her i denne artikel tager vi udgangspunkt i, hvordan du som privatperson kan skære ned på dit el-forbrug og samtidig få en gevinst ud af det i form af en økonomisk besparelse.

Følg disse sparetips
Der er mange forskellige sparetips, men nedenfor kan du finde en oversigt over nogle af dem, der er nemmest at foretage med det samme. De kræver ikke, at du selv skal have penge op af lommen, og de kan foretages her og nu:
• Tænd kun lyset, når du opholder dig i rummet, og det er mørkt udenfor
• Sluk for strømmen på kontakterne, så dine apparater ikke står på standby
• Undlad at lade din telefon op hver dag, men vent til den løber helt tør for strøm
• Overvej om din mad kan varmes op i mikrobølgeovnen i stedet for den traditionelle ovn
• Tør dit tøj på et tørrestativ i stedet for at tænde for tørretumbleren

Køb billigere strøm
Dette råd er hovedsageligt med at økonomiske årsager, da du ved at købe billig strøm kan spare på dine udgifter, og dermed kan du få råd til for eksempel at investere i nogle mere grønne og klimavenlige løsninger, som du kan læse mere om i nedenstående afsnit.
Mange danskere er ikke klar over, at der faktisk kan være rigtig mange penge at spare hver måned ved at skifte elselskab. Der er ikke nogen regler, der bestemmer, at du skal vælge den leverandør, som du automatisk har fået tildelt i dit område. Der er mange andre leverandører af strøm, og de er typisk billigere end de større og mere kendte selskaber.

Invester i grønne løsninger
Dette punkt kræver, at du selv skal have penge op af lommen, men til gengæld har du med nogle af tiltagene mulighed for at gøre dig en rigtig god investering, som kan give dig store økonomiske besparelser.

Bor du i et hus, kan du for eksempel investere i solceller, så du kan udnytte naturens egne ressourcer til at danne energi, eller du kan skifte dit gamle og dyre oliefyr ud med en energivenlig varmepumpe.
Har du en bil, kan du med fordel overveje at skifte den gamle benzin- eller dieselbil ud med en elbil, eller du kan skifte din knallert ud med en elcykel. Der findes i dag rigtig mange grønne alternativer, som ikke betyder, at vi behøver at undvære noget i hverdagen.

Send til en kollega

0.031