23948sdkhjf

Fordele ved en hybridbil

Annonce fra Suzuki

Hybrid, plug-in hybrid eller el? Der er mange valgmuligheder, når du skal skifte din benzinbil ud med et mere brændstoføkonomisk køretøj. Med en hybridbil kører du mere miljøvenligt end med almindelige biler, og med en elektrisk motor kan du spare mange penge om året. Hvis du ikke er klar til at foretage det store skift til en elbil, så er hybridbilen et godt alternativ, med hvilken du aldrig løber tør for strøm - den oplader nemlig automatisk på dine køreture.

Hvordan fungerer en hybridbil?

Hybridbilen er den perfekte kombination af de essentielle egenskaber fra benzinbilen og elbilen. De er i dette tilfælde ikke hinandens modsætninger, som de ellers ofte bliver omtalt som. Hybridbilens el- og forbrændingsmotor supplerer hinanden og skifter automatisk. Når du eksempelvis kører i en lavere hastighed eller kører en kortere tur, så bruger den typisk eldrift, hvorimod forbrændingsmotoren tager over ved længere distancer og højere hastigheder.

Ved opbremsninger og kørsel ned ad bakke bliver der frigivet energi, som normalvis går til spilde. Men ikke i en hybridbil. Her opsamles denne energi af en generator, som herefter lagres og omdannes til strøm i hybridens batteri.

Masser af komfort og køreglæde

Hybridbiler lever i høj grad op til de forventninger, bilister har til komfort og køreglæde.

For nogle er det endda en opgradering, da den er mere lydløs, når elmotoren er i gang, og kører gnidningsfrit på vejen. Du kan desuden ingenting mærke under køreturen, når bilen automatisk skifter mellem el- og forbrændingsmotoren.

Mindre CO2-udledning

Du kan med god samvittighed anskaffe dig en hybridbil, fordi forskningen viser, at den i det lange løb udleder langt mindre CO2 - også selvom CO2-udledningen ved produktionen er højere end ved normale fossilbiler. Ved bykørsel sikrer den effektive elmotor et lavt støjniveau og en hurtig acceleration, uden at du spilder dyrebar energi. Hvis du kører meget i byen, holder du sandsynligvis også meget for rødt. Her sørger hybridbilen for automatisk at slukke for motoren og efterfølgende starte bilen igen ved hjælp af elmotoren.

Undgå lange ventetider ved ladestationen

Hvis du godt kan lide at køre sydpå på ferie eller køre tværs over landet for at besøge familie, så kan du spare en del tid ved at have en bil, der ikke kun kører på el. For på disse ture bruger den primært brændstof. Du undgår altså lange ventetider ved rastepladsernes ladestationer, og du kan i stedet holde ind forbi en velkendt tankstation og allerede være på vejen igen efter få minutter.

I fremtiden kan vi forvente at se mange flere hybrid-, plug-in hybrid- og elbiler med forbedret rækkevidde og ydeevne. Derudover vil der med alt sandsynlighed være øget tilgængelighed af opladningsstationer samt skabt bedre batterier, der oplader hurtigere.

I Danmark vil vi fortsætte med at støtte udviklingen af hybrid- og elteknologi for at bidrage til en mere bæredygtig transportsektor.

Send til en kollega

0.047