23948sdkhjf

5G-netværk bliver ikke for den almindelige forbruger

Der går ikke længe nu, før 5G-netværket kommer til Danmark.

Det har længe været et emne, der har været på alles læber. Du skal dog ikke forvente, at dette netværk bliver for den almene forbruger. Det kan du blive klogere på her i artiklen.

I løbet af de næste få år vil 5G-netværket blive rullet ud i alle dele af Danmark. Det forventes tilmed, at nettet vil stå for næsten en fjerdedel af al den mobile trafik i Vesteuropa om mindre end kun fire år. Der er derfor ikke nogen tvivl om, at der hersker enormt store forventninger til 5G-nettet.

Dog skal du som almindelig dansker ikke umiddelbart forvente selv at kunne få stor glæde af 5G, men i stedet vil de fleste danskere stadig skulle anvende 4G bredbånd. 4G bredbånd dækker stadig fuldt ud de flestes behov, og det er derfor tilstrækkeligt for dig, der vil have hurtigt internet, der virker upåklageligt.

Det er derfor stadig muligt at få hurtigt internet for den almene forbruger, selvom det ikke bliver med 5G. Det er i dag blandt andet muligt at købe bredbånd 1.000 Mbit Gigaspeed, og der er derfor mange andre muligheder for at finde hurtigt bredbånd for dig.

5G bliver primært til landets offentlige institutioner og større virksomheder
5G-netværket bliver i stedet primært et netværk, der er tiltænkt de offentlige institutioner og større virksomheder i landet. På den måde kan disse optimere driften via sensorer. Endvidere forventes det, at det med 5G bredbånd bliver muligt at foretage fjernoperationer ved hjælp af robotter.

Der mangler stadig en endelig plan for, hvordan de danske teleselskaber helt konkret vil drive forretning med 5G bredbånd til de private kunder. Det skyldes især, at det danske mobilmarked i dag tilbyder meget lave priser på deres produkter.

Der er behov for langt mere udstyr med 5G bredbånd sammenlignet med 4G bredbånd, og driften bliver tilmed dyrere. Endvidere bliver udrulningen af netværket drevet af virksomheder i stedet for pivatkunder, hvilket var tilfældet med både 3G-netværket og 4G-netværket. Det kræver en enorm investering fra disse virksomheders side, hvorfor de oplagte kunder derfor er andre virksomheder, der vil kunne få glæde af et privat og hurtigt 5G-netværk.

På trods af dette forventes det, at de private forbrugere kan blive en interessant målgruppe senere hen, så den almindelige borger kan få bredbånd i endnu højere hastighed til hjemmet.

Det bør du tænke over ved valg af bredbånd
Med de mange forskellige muligheder kan det i dag som forbruger være svært at vælge bredbåndsløsning. Mange kommer tilmed til at købe mere bredbånd, end de reelt selv har behov for. Når det kommer til valg af bredbåndsløsning, bør du overveje, hvad du skal bruge internetforbindelsen til. Det er især husets streamingforbrug, der er afgørende for valg af bredbåndsløsning, ligesom at antallet af beboere naturligvis spiller en stor rolle.

Såfremt man er en helt almindelig bruger, der tilgår internettet, og som streamer tv eller film i ny og næ, kan stort set alle forbindelser anvendes. Dog er det en anden sag, hvis husstanden består af mange mennesker, hvor flere spiller spil, og andre har brug for at streame på samme tid. I så fald har du behov for en løsning, der kan leve op til disse store krav.

 

 

 

Send til en kollega

0.047