23948sdkhjf

Foreninger giver dannelse

Foreningslivet er en stor del af Danmark.

Over hele landet er der store og små foreninger, der bliver drevet af frivillige ildsjæle. Har du været med i en forening. kan du garanteret skriver under på, at det kan være med til at danne dig som menneske.

De vigtige fællesskaber
En forening er, når en gruppe af mennesker samler sig i et fællesskab. Landet over er der eksempler på mange forskellige foreninger. Det gælder fra de helt små grupper, der har fokus på et meget snævert interesseområde, til de enorme grupper, der samler folk landet over. Dette kan for eksempel være i forbindelse med politik.

I Danmark har vi et meget særligt foreningsliv, fordi der er mange foreninger, der bliver støttet af det offentlige. Foreningslivet er vigtigt for Danmark. Man kan nemlig lære rigtig mange ting, når man skal arbejde sammen med folk, som kommer fra et helt andet sted end dig selv.

Interesser der samler folk
Det fantastiske ved foreninger er, at folk med vidt forskellige baggrunde bliver samlet i foreningerne. Kigger du på dit nabolag, eller din arbejdsplads for den sags skyld, er du sandsynligvis ikke så forskellig fra de andre. I foreninger derimod, kan du møde nogle helt andre typer af mennesker, end du er vant til at omgive dig med. Dette kan skabe udfordringer, men det er også noget, som man kan lære meget af.

Uanset om du er med i en forening, fordi du går til en fritidsaktivitet, fordi du er træner, eller fordi du sidder i bestyrelsen, er det garanteret noget, som kommer til at få stor betydning for dig. I en forening kan man nemlig få kompetencer, som man kan bruge på sin arbejdsplads og i sit videre liv. Dette gælder for eksempel kompetencer inden for samarbejde og ledelse.

Gør det nemmere at være frivillig
Er du frivillig i en forening, kan det være smart at kigge efter redskaber, der kan gøre foreningens arbejde mere effektivt. Her kan du for eksempel finde nemt regnskab til foreninger. I en forening, er det nemlig ikke sikkert, at du skal udføre et arbejde, som du er ekspert i, og derfor kan det være godt at få så meget hjælp som muligt.

Gør noget godt for lokalsamfundet
Udover at du med dit frivillige arbejde i en forening kan udvikle dine egne kompetencer inden for samarbejde og ledelse, kan du også gøre noget godt for lokalsamfundet. Det er nemlig vigtigt, at der er nogle, der tager arbejdet på sig, sådan at man får et sted, hvor børnene kan dyrke sport, eller hvor de unge kan komme med deres holdninger.

Udfører du dette arbejde i dit lokalsamfund, vil du sikkert opleve, at du vil blive endnu mere vild med den by, som du bor i. På denne måde får du nemlig noget at være passioneret omkring, og du kan være med til at gøre din by til et endnu federe sted. Desuden vil du garanteret få nogle dejlige bekendtskaber. Det er altid fedt at få endnu flere venner i den by, som man bor i.

Send til en kollega

0.016