23948sdkhjf

Gør dit håndværkerfirma klar til fremtidens udfordringer

Fremtiden for de danske håndværkerfirmaer byder på en lang række forskelligartede udfordringer – men bestemt også nye muligheder, hvis du blot formår at forberede dig på disse udfordringer.

Forberedelse er altså fuldstændig afgørende, hvis dit firma skal kunne klare sig på markedet, og du kan læse meget mere om, hvordan du kan klæde dig selv og dine medarbejdere godt på til fremtidens mange udfordringer.

Hvad end du har en større virksomhed eller en enkeltmandsforretning, kommer der til at ske en hel masse de næste år inden for håndværkerbranchen. Det bliver en spændende, men bestemt også udfordrende tid, der kræver, at du er forberedt bedst muligt. Det gælder blandt andet inden for områder som teknologi, klima og specialisering.

Følg med den teknologiske udvikling med Gigaspeed bredbånd
En af de ting, der uden tvivl vil definere fremtiden inden for håndværkerbranchen, er ny teknologi. Teknologien fylder allerede meget, men vi har kun set toppen af isbjerget. Du kan forvente, at både 3D-printere og robotter vil vinde mere og mere frem på byggepladserne rundt omkring i landet. Endvidere skal du regne med, at big data kommer til at fylde meget mere, end hvad vi hidtil har set.

Teknologi kommer til at spille en afgørende rolle for dine medarbejderes hverdag. Det gælder for alt fra drift af projekter og projektering til udførelse og planlægning. I den forbindelse er det afgørende, at dit firma er klar på at give sig hen til teknologien.

For at kunne blive en del af dette er dit firma endvidere nødt til at have hurtigt bredbånd. Det giver sig selv, ellers vil jeres computere ganske enkelt ikke kunne følge med udviklingen. Der sker heldigvis meget inden for dette område lige nu, hvorfor du kan få hurtigt internet såsom Gigaspeed bredbånd.

Gigaspeed bredbånd er noget, de fleste danskere allerede i dag kan få, og det giver dit firma den bedste oplevelse på internettet. Der er ingen tvivl om, at hurtigt og stabilt bredbånd er en nødvendighed, hvis dit firma skal kunne følge med teknologiens udvikling.

Følg klimamålene og gør dit firma grønnere i fremtiden
Udover den teknologiske udvikling, der kræver hurtigt bredbånd, er en anden trend i fremtiden naturligvis klimaet. Byggebranchen skal være grønnere i fremtiden, og det ses konkret ved, at branchen sætter sine egne klimamål. Disse omfatter blandt andet:

- Der skal bygges mindre i fremtiden

- Byggeri, der giver mest velfærd, skal prioriteres

- Betonen, der bygges med, skal udlede halvt så meget CO2 i 2030.

I sommeren 2019 havde allerede 32 forskellige organisationer og virksomheder tilsluttet sig disse mål, og det har været store såvel som små virksomheder.

Specialisering bliver mere og mere relevant om nogle år
En sidste trend i fremtiden inden for håndværkerbranchen er specialisering. Som du sikkert ved som håndværker eller mester, foregår der så meget andet i løbet af ens arbejdsdag end det ude på byggepladsen. Det resulterer i opgaver, der ikke bliver afsluttet eller manglende gennemførelse eller planlægning. Opgaverne bliver simpelthen udført enten ineffektivt eller ustruktureret.

I fremtiden kommer der mere og mere fokus på, hvordan der kan uddelegeres specialopgaver, så medarbejderne har det primære ansvar for en given opgave. Det vil desuden kunne hjælpe til, at dit firma bedre kan adskille sig fra de andre. Differentiering på markedet er afgørende, og inden for håndværkerbranchen skal firmaerne derfor udvælge kundegrupper, fagområder eller specialer, hvor de har mulighed for at udmærke sig via indsigt og ekspertise.

 

Send til en kollega

0.047