23948sdkhjf

Når biler skal værdifastsættes

Når man importerer en bil fra udlandet, skal denne værdifastsættes, så man kan betale registreringsafgiften og bilen dermed kan få nummerplade på.

Uden værdifastsættelse kan man ikke vurderer bilens pris og dermed kan bilen ikke komme ud på vejene.

En afgiftsvurdering vil typisk blive beregnet af en bilforhandler eller værdifastsættere på markedet. Inden da skal bilen forhåndsvurderes, da man på den måde kender udgifterne på forhånd. En forhåndsvurdering gælder typisk i 30 dage. For at bilen kan vurderes skal man bl.a. bruge følgende informationer: mærke, model, årgang, kilometerstand samt stand af bil.

Selvanmelder eller outsource?
Det er op til en selv, om man selv vil lave regnestykket eller få et firma til at gøre det for en. Ønsker man selv at prøve kræfter med udregningen, så skal man være opmærksom på, at der er længere ventetid ved SKAT end ved en bilforhandler eller værdifastsætter. Disse kan typisk gøre det inden for 24 timer, hvor SKAT kan tage op til nogle uger.

Hvis man outsourcer forhåndsvurdering og værdifastsættelse, så skal man også være opmærksom på, at der højst sandsynlig bliver lagt et lille beløb oveni, som dækker det arbejde, de har lagt i det. Dog vil firmaet indestår får vurderingen/fastsættelsen 100 %, og man hæfter derfor ikke selv for denne.

Nye og brugte biler
Der er også forskel på beregning af nye og brugte biler. Ved nye biler bliver afgiften beregnet ud fra bilens afgiftspligtige værdi. Det er værdien af bilens handelspris uden registreringsafgift.

En bil bliver typisk anset som ny, hvis den er under 4 år gammel, har kørt max. 2.000 km eller hvis der er slid/skader, så den ikke kan sælges som ny længere. Ved afgiftsberegningen hos brugte biler skal man bruge bilens nypris samt handelspris.

Nyprisen er den oprindelige pris, og man finder den blandt andet på forhandlernes prislister eller diverse bilsider. Handelsprisen er den aktuelle pris på forhandlerannoncer på nettet.

Send til en kollega

0.031