23948sdkhjf

Hvem betaler for nedgravning af fibernet?

Dette indhold er sponsoreret

Fibernet er en mulighed for hurtigt internet og har en lang række fordel frem for bredbånd:

  • Hastighed. Fibernet har en meget høj overførselshastighed, og du vil derfor opleve, at det er meget hurtigere end almindeligt bredbånd. 
  • Pålidelighed. Fibernet er et mere pålideligt internet end almindeligt bredbånd, og du vil derfor opleve færre afbrydelser. 
  • Fleksibilitet. Fibernet giver dig mulighed for at tilkoble flere enheder samtidig, uden at det påvirker hastigheden eller pålideligheden. 

Derudover er fibernet et fremtidssikret valg, da det kan tilpasse sig et stigende behov for hastighed og båndbredde. Er du interesseret i fibernet, så kan du komme i gang i dag.

Tjek om du kan få fibernet her.

Hvis du vælger fibernet, skal du være opmærksom på, at der kan være nogle udgifter forbundet med nedgravning af fiberkablerne. Disse udgifter vil typisk blive dækket af din internetudbyder, men i nogle tilfælde er det normalt forbrugeren, der betaler for nedgravning af fibernet. Dette kan dog variere fra sted til sted. I nogle tilfælde dækker udbyderen også udgifterne til nedgravning.

Hvad koster det at få gravet fibernet kablet ind til dit hus?

Det koster typisk omkring 3.000 - 6.000 kroner at få gravet fibernet kablet ind til dit hus. Dette afhænger dog af, hvor langt fra vejen det er til dit hus, samt hvor meget der skal graves. Dog er det ikke alle steder i landet, hvor man kan få fibernet, så det er vigtigt at tjekke dette på forhånd.

Selve fibernet forbindelsen er til gængæld en billig mulighed for internet. Prisen på fibernet forbindelser varierer fra udbyder til udbyder, men det er typisk en meget billigere mulighed for internetforbindelse end f.eks. ADSL eller mobilt bredbånd.

Hvem ejer fibernet kablerne?

Når du vil have gravet fibernet kabler ind til dit hjem, er det er typisk boligejeren, der skal betale for nedgravning af fibernet til huset. Dog kan det være tilfældet, at det er fiberselskabet, der har ansvaret for at lægge kablet fra vejen og ind til huset. Hvis man bor i et sommerhusområde, hvor der ikke er faste beboere, kan det dog være svært at få fibernet lagt ud til huset.

Kan andre udbydere bruge disse fiberkabler?

Det er muligt for andre udbydere at bruge de fiberkabler, der allerede er lagt. Dette kræver dog, at der er plads til flere fiberkabler i kablet, og at der ikke allerede er for mange fiberkabler i kablet. Hvis der allerede er for mange fiberkabler i kablet, kan dette medføre problemer med signalet og hastigheden.

Kan jeg få fibernet på min adresse?

Langt de fleste kan få fibernet på deres adresse. Fibernet er en teknologi, der giver dig lynhurtigt internet. Med fibernet får du en forbindelse, der er flere hundrede gange hurtigere end den almindelige bredbåndsforbindelse. Det betyder, at du kan downloade film og musik på få sekunder, spille onlinespil uden forsinkelser og streame video i høj kvalitet.

Det er dog ikke i hele Danmark, at fibernet er blevet udrullet endnu. For at finde ud af, om du kan få fibernet på din adresse, kan du tjekke din adresse online og se alle dine muligheder for at få fibernet. Hvis ikke du kan få fibernet, er der også andre muligheder for internetforbindelser. Andre former for internet inkluderer bredbånd via kabel-tv eller mobilt bredbånd. Fordelen ved bredbånd er at det er hurtigt, men ulempen ved mobilt bredbånd er, at det kan være dyrt.

Send til en kollega

0.032