23948sdkhjf

Værd at vide om varmepumpemontering

Flere og flere vælger at udskifte deres olie- eller gasfyr med en varmepumpe, fordi det er en langt billigere og miljøbesparende løsning.

Varmpumpen bruges til opvarmning af din bolig og ved at udnytte de ressourcer, der er nær din bolig, vil du hurtigt opleve en billigere varmeregning. En varmepumpe omdanner naturressourcerne til varme, hvilket gør, at du billigt kan opvarme din bolig. Der findes flere forskellige modeller, hvor nogle pumper egner sig bedre end andre alt afhængigt af, hvilken bolig og hvilket område man befinder sig i. De mest populære typer er luft til vand-varmepumpen og luft til luft-varmepumpen.

Hvordan fungerer en varmepumpe?
Varmepumpen har to dele – en udedel og en indedel. Ved luft til luft-varmepumpen omdanner udedelen luft fra ydersiden af huset til varm luft, som bruges indendørs til opvarmning af boligen. På den måde udnytter varmepumpen luften og energien heraf til opvarmning af boligen. Ved andre modeller bruges jordens varme til indvendig opvarmning. Man vil derfor opleve en energibesparelse ved at skifte til en varmepumpe, som er en miljøvenlig måde at opvarme sin bolig på. Det gælder uanset, om du før har benyttet elvarme, oliefyr eller naturgas. Til trods for at varmepumpen også bruger el, så kan man ikke sammenligne denne type opvarmning med el-varme, da varmepumpen ikke bruger i nærheden af så meget el, som man gør ved elvarme.

Sådan vælger du den rigtige varmepumpe
Mange ønsker at blive lidt klogere på, hvordan varmepumpemonteringen foregår, før de anskaffer sig en varmepumpe. Skal man have en varmepumpe monteret, er det første skridt at gøre sig klart, hvilken type varmepumpe der er bedst egnet. Ønsker man en varmepumpe, som skal kunne levere varme til brugsvand – så skal man vælge luft til vand-varmepumpen, da luft til luft-varmepumpen ikke kan levere varme til vandet. Monteringen af varmepumpen er billig, især fordi man hurtigt oplever besparelser på regningen. Her er luft til luft-varmepumpen ofte billigere at få installeret end luft til varme-pumpen. Ønsker du vejledning til valg af varmepumpe, bør du kontakte din fortrukne varmepumpemontør.

Sådan monteres en varmepumpe
Når du skal have monteret din varmepumpe, er det vigtigt, at du vælger en KMO-autoriseret montør. Har du brug for en autoriseret varmepumpe montør nær Mariagerfjord Kommune, kan vi anbefale Hera El- og Instrumentservice A/S. Hera El- og Instrumentservice A/S sørger for, at monteringen sker efter de gældende love og regler, så monteringen af din varmepumpe udføres korrekt og sikkerhedsmæssigt forsvarligt. På den måde er det f.eks. muligt for dig at søge håndværkerfradrag på luft til luft-varmepumper i henhold til boligjobordningen. Det er muligt at opnå energitilskud ved luft til luft-varmepumper, men udelukkende hvis monteringen udføres korrekt. Sørg for at kontakte en autoriseret montør, når pumpen skal monteres, så du ikke kommer til at betale unødigt mange penge, hvis noget går galt under monteringen.

Send til en kollega

0.031