23948sdkhjf

Energitilskud ved køb af varmepumper og energivenlige renoveringer

Der er kommet større fokus på miljøvenlige løsninger.

Klimavenlighed er vigtigere end nogensinde, og heldigvis er vi I Danmark de seneste mange år været opmærksom på, at der skal tages højde for klimaet. Dette har været primus motor for, at man kan få energitilskud ved klimavenlige alternativer til hjemmet, da Danmarks CO2-udslip skal reduceres, og vi som land skal omstille vores energi til kun vedvarende energi i 2050. En af stederne, hvor det er muligt at få økonomisk støtte, er ved køb af varmepumpe. Der er flere forskellige varmepumper, og du kan vælge den, du ønsker inde på findvarmepumpe.dk.

Fordele ved varmepumpen 
En af de helt store fordele ved en varmepumpe er, at der er en type varmepumpe til stort set ethvert hjem. Der er primært tre forskellige slags varmepumper: luft-til-vand varmepumpen, Luft-til-luft varmepumpen og jordvarmeanlægget. 

En luft-til-vand varmepumpe fungerer ved, at luften udefra omdannes til energi, som hjælper med at varme huset op indvendigt. Dette er en energivenlig proces, da varmepumpen bruger luften udefra til at sætte gang i ventilatorer, som trækker luft ind i varmeveksleren - her sidder der små rør med kølevæske. Denne varmepumpe er ofte en god investering, da den laver tre gange så meget energi, som den bruger. Dog skal man være opmærksom på, at hvis man har fjernvarme, så kan man med få justeringer ofte få fjernvarmen billigere end luft-til-vand varmepumpen.

En luft-til-luft varmepumpe fungerer på samme måde som en luft-til-vand varmepumpe. Forskellen er at luften udefra ikke går igennem køleelementer, men igennem en kompressor, som på den måde opvarmer hjemmet på. Denne type varmepumpe er oplagt til hjem, som opvarmes af el. Dette skyldes, at denne pumpe er langt mere effektiv end el-drevne varmekilder. En luft-til-luft varmepumpe kan give op til 4 kWh varme pr. kWh el.

Den mest effektive, men samtidig også den dyreste form for varmepumpe, er jordvarmeanlægget. Anlægget er dyrt i installation, men derimod kan man se tydelige resultater og besparinger over tid, hvis man ellers har et velisoleret hjem. Varmeregningen vil falde drastisk hos de fleste velisolerede hjem, hvis man anskaffer sig et jordvarmeanlæg. Samtidig vil ens CO2-udslip falde med 50-70%. 

Udskiftning af vinduer og døre 
Det er vigtigt at have et velisoleret hjem, inden du anskaffer dig en varmepumpe. Dette skyldes, at varmepumperne ikke vil kunne fungere til fulde evne, hvis varmen bliver ved med at slippe ud. Dette kan gøres ved at skifte døre og vinduer til en bedre energiklasse. Dette er for det første med til at holde på varmen og give et bedre indeklima, men samtidig også med til at spare på varmeregningen. Derudover er dette også berettiget til et energitilskud. 

Sådan søger man om energitilskud 
Når man skal søge om energitilskud, så skal processen startes inden at man kontakter varmepumpe-selskabet eller vinduesfirmaet. Det er en simpel proces, hvor man kontakter energiselskabet, som man ejer og forhører dem om ens muligheder. Man kan med fordel kontakte flere energiselskaber for, at se hvor man kan få det bedste tilbud.

Send til en kollega

0.031