23948sdkhjf

Sådan får du et grønnere hjem

Grøn energi er mere populært og omtalt end nogensinde før; og det er kommet for at blive.

Det er ikke kun erhvervet, som har skruet op for den grønne omstilling, men derimod også den danske befolkning. Flere og flere husstande er gået aktivt ind i kampen for at bringe vedvarende energi ind i hjemmets varme- og elforsyning.

Helt konkret, handler den grønne omstilling om at nedbringe den menneskeskabte udledning af drivhusgasser ved at basere energiforsyningen på vedvarende energi. Det sker ved at ændre adfærd, og det er netop hér, at hjemmet kommer ind i ligningen. Ved at skifte til vedvarende energikilder i hjemmet, kan du nemlig være med til at nedbringe dit og verdens CO2-udslip.

Få energi fra varmepumper, jordvarme og husstandsvindmøller
Der er flere måder at implementere grønnere energiløsninger i hjemmet, men blandt de mest populære er varmepumper, jordvarme og husstandsvindmøller. Og det er ikke uden grund.

Ved at skifte fra oliefyr og gas til en varmepumpe, sparer du ikke bare en masse energi, men også en god sum penge. Det skyldes, at grønne energikilder som varmepumpen anvender luften og jordens naturlige varme, hvilket den omdanner til eksempelvis brugsvand og gulvvarme i hjemmet. Et jordvarmeanlæg udnytter på samme måde varmen i jorden, og det er i og for sig en forstørret varmepumpe, der kan producere hele tre gange så meget energi, som det forbruger.

En husstandsvindmølle er derimod en privat vindmølle, som opsættes på din grund, og den er naturligvis ikke så stor som en industrivindmølle. Ved at anskaffe en husstandsvindmølle, kan du få din elmåler til at ”løbe baglæns”, eftersom du har mulighed for at lave mere el til din husstand, end du rent faktisk har brug for. Det overskydende el ryger blot direkte tilbage til elnettet.

Grønnere energiløsninger i et forsikringsmæssigt perspektiv
Hvis du beslutter dig for at omlægge til grønnere energiløsninger i hjemmet, er det vigtigt, du har styr på forsikringerne, inden du begynder at anlægge et jordvarmeanlæg, opstille en husstandsvindmølle eller installere en varmepumpe.

Du skal altså orientere dit forsikringsselskab herom, da den almindelige husforsikring højst sandsynligt ikke dækker installationen. Det kan derfor være nødvendigt at tilkøbe og lave en ekstra forsikring til din husforsikring, således du er dækket i tilfælde af brand, stormvejr, oversvømmelser og lignende. Se mere på Next.dk.

Der findes et væld af forskellige tilkøb, og hvordan dine grønne energikilder skal forsikres, og hvor meget det koster, afhænger af en række forskellige faktorer såsom husets alder, størrelsen på hus og grund, de omkringliggende omgivelser og så videre

 

Send til en kollega

0.031