23948sdkhjf

Energioptimer din bolig og få mere ud af din fjernvarme

Der kan være rigtig mange penge at spare, hvis du optimerer din måde at opvarme din bolig.

Mange danskere bruger unødvendigt meget varme, hvilket belaster miljøet, og derudover kan det også mærkes på pengepungen.

Jo ældre din bolig er, des større er chancen for, at du kan spare mange penge, hvis du energioptimerer din bolig. Hvis du opvarmer din bolig med oliefyr eller el-radiatorer, kan det stort set altid betale sig at energioptimere. Bruger du derimod fjernvarme, er det vigtigt, at du har helt styr de forskellige muligheder i forhold til energioptimering, så du får optimalt udbytte af din investering.

Få isoleret hule vægge
Mange gamle huse i Danmark har hule vægge, hvilket betyder, at de har et højt varmetab. Her kan det være en rigtig god investering at tilvælge hulmursisolering.

Hulmursisolering er en relativt enkel proces, hvor der fjernes enkelte mursten i ydermuren. Herefter sprøjtes der isolerende materiale ind i hulrummet mellem inder- og ydermuren, og til sidst sættes murstenene tilbage på plads.

Det er ikke specielt dyrt at få lavet en hulmursisolering, når man også kigger på varmebesparelserne, og derudover vil det også forbedre komforten i boligen.

Udskift dine gamle vinduer
Gamle vinduer er en stor synder i forhold til varmetab, så det er generelt en god idé også at udskifte gamle vinduer.

Det er en lidt større investering at købe nye vinduer, men du kan spare penge, hvis du for eksempel køber dem online hos en forhandler som SparVinduer eller lignende.

Hvis du vælger at købe nye vinduer, skal du være forberedt på, at der vil gå en del år, før investeringen er tjent ind, når man kigger på varmebesparelsen. Nye vinduer kan dog også betale sig på andre måder, og de øger blandt andet boligens friværdi, hvilket kommer dig til gode, hvis du en dag vælger at sælge dit hus.

Undgå de store kuldebroer
Det er ikke sikkert, at du har råd eller tid til at udskifte alle vinduer i din bolig, men derfor skal du stadig være opmærksom på, at der kan være store kuldebroer i din bolig.

Et gammelt vindue vil altid fungere som en kuldebro, da der sker et stort varmetab ved vinduet, og dette varmetab bliver kun endnu større, hvis der er tale om et stort vindue.

Hvis du har et stort vinduesparti i din bolig, kan det være en god idé som minimum at udskifte disse vinduer. Dette vil eliminere en væsentlig kuldebro i din bolig, og det behøver ikke at være specielt dyrt. Du kan for eksempel gøre det billigere ved at vælge et fastkarmsvindue, som ikke kan åbnes og derfor er billigere. Det er ikke et problem, at vinduespartiet ikke kan åbnes, hvis der er andre vinduer i rummet.

Er du nysgerrig i forhold til hvor billigt et fastkarmsvindue kan være, så kig her. Du vil sandsynligvis blive overrasket.

Tjek loftsisoleringen
Varme stiger opad, og derfor kan der nemt være et stort varmetab op igennem taget på din bolig. Rigtig mange boligejere kan spare penge ved at tilføje et ekstra lag loftsisolering, og derudover er det også en meget billig form for energioptimering.

I mange tilfælde vil du selv kunne foretage en efterisolering af dit loft, men det er naturligvis også en mulighed at hyre en fagmand, hvis du vil være helt sikker på, at det bliver gjort korrekt. En efterisolering af loftet kan i mange tilfælde være tjent ind igen indenfor ganske få år, og med lidt held kan din bolig endda gå et energimærke op, hvilket også øger boligens værdi.

Send til en kollega

0.032