23948sdkhjf

Mobiltelefonen har en positiv indvirkning på miljøet

Vi lever i en travl og industrialiseret verden. Nogle kalder det for ”Køb og smid væk-kultur”.

Der bliver produceret produkter som aldrig før, og velstanden har aldrig tidligere i historien nået de højder, som den gør nu. Det lyder alt sammen meget godt, men der er en bagside af medaljen: Miljøet bliver påvirket i negativ retning pga. forurening.

Det koster på miljøet at producere og destruere
Der er mange syndere på den konto. Især biler, skibe og fly er heftigt debatteret i medierne, men også vores kultur i forhold til at smide ting væk og brænde dem på diverse forbrændingsanlæg. Alt, der kræver eller afgiver energi, har en indvirkning på miljøet. Når vi køber en mobiltelefon, så er der brugt energi på at producere den. Når vi bruger den, skal den lades op, og der bruges energi på at holde den kørende på et netværk med data, som skal sendes frem og tilbage. Når vi smider mobiltelefonen ud, så skal der bruges energi på at destruere den.

Det er altså en cirkel, der gentager sig, hver gang man anskaffer sig en ny mobiltelefon. Man kan påvirke ens miljøforurening ved at lade mobiltelefonen holde, indtil den simpelthen ikke virker mere, i stedet for blot at købe en ny, hver gang der kommer en ny model på markedet. Man kan også begrænse sit forbrug af den, hvilket vil kræve mindre energi i netværket og i strømforbruget. Det er dog de færreste, der er interesseret i dette.

Mobiltelefonen gør andre produkter overflødige
Når man har en smart mobiltelefon med et godt og billig mobilabonnement, så vil man naturligvis gerne gøre brug af det. Der er faktisk også nogle positive sider af, at vi bruger vores mobiltelefon meget mere, end vi gjorde for en årrække tilbage. Der skal nemlig produceres færre produkter, da mobiltelefonen indeholder flere produkter i samme produkt.

Rigtig mange mennesker er stoppet med at købe kameraer. De er simpelthen blevet overflødige på grund af mobilen. De fleste mobiler har nemlig et godt kamera, der fungerer fint til hverdagsbrug såsom selfies, Facebook billeder, instagram billeder, billeder til fotoalbums osv. Her sparer mobiltelefonen altså miljøet for det pres, det kræver at producere de mange kameraer.

Det er også blevet meget normalt, at folk ikke længere har radio eller stereoanlæg. Hvorfor skulle man have det, når telefonen fint kan afspille fra YouTube eller Spotify? Det er meget nemmere og mere bekvemt at lytte til musik på mobilen. Man kan tage musikken med på løbetur, eller man kan gå rundt i huset og have musikken ved hånden hele tiden.

Mobiltelefonen er samlet set en positiv udvikling for miljøet
Det vurderes af eksperter, at selvom mobiltelefonen er skyld i en del miljøforurening, så har den samlet set en positiv effekt på miljøet, da den netop skåner miljøet for produktion af en stor del af de øvrige produkter, som mobiltelefonen gør overflødig i mange hjem. Derfor kan man roligt finde sig et billig bredbånd og nyde mobiltelefonen med god samvittighed.

Send til en kollega

0.063