23948sdkhjf

Energivenlige boliger er det nye sort

Der har de seneste år været et meget ustabilt boligmarked i Danmark. Nu ser det dog endeligt ud som om, at det er ved at sætte sig igen efter finanskrisen.

Det betyder at flere og flere danskere er ude efter boliger, hvad end det er gårdejendomme eller en lejligheder inde i byerne.

Og en helt stor udvikling i boligmarkedet er, at vi i dag skal være grønnere end nogensinde før. Det er blevet utroligt populært for danskerne, som vælger boliger, fordi vi i Danmark er et ret miljøbevidst land.

Dette betyder også noget for energisektoren. Nedenfor kan du høre om de forskellige muligheder, som danskerne i dag har, og hvad det eventuelt betyder for energien, som vi kender den!

Solceller er stadig populære blandt danskerne
Solceller er stadig en af de mest populære tilgange til klimavenlige boliger i danskernes øjne. Her er fordelene nemlig mange – størst er de økonomiske besparelser, som solceller kan medbringe! Vi kan godt lide idéen om både at være miljørigtige såvel som at spare penge på at være grønnere end tidligere.

Samtidig er solceller nemme at integrere i resten af hjemmet. De kan placeres mange steder, og dermed er der mange typer boliger, som nyder godt af dem, mens de også øger hjemmets pris.

Det er også vigtigt at huske på, at mange danskere sælger deres overskydende el tilbage ud på elnettet. Det betyder altså, at solceller lige pludseligt kan give endnu flere besparelser og samtidig mindske elproduktionen, som ellers ville være sket – mange gange med fossile brændstoffer.

Bedre isolering giver mindre varmeregninger
For mange danskere er isolering også blevet et stort problem i hjemmene – og det gøres der noget ved. Alt fra isolering på loftet til mere klimavenlige ruder, som holder varmen inde bliver tilvalgt hver eneste dag. Og det er der selvfølgelig god grund til. Hvis man er godt isoleret i sin bolig, så er der mindre af varmen, som man bruger, der slipper ud, og så skal man ikke opvarme så meget.

Det betyder altså, at der, hvis denne udvikling fortsætter, kan være en meget lavere efterspørgsel på energi til opvarmning af private boliger. Det er godt for miljøet, for så skal vi ikke bruge energien unødvendigt!

Varmepumperne pumpes stadig ud
Varmepumper er stadig en populær energiteknologi, som introduceres i mange hjem. De tager fat på samme problematik som isolering, men kan virkeligt give store besparelser for brugerne.

Ved at tage varmen udefra og pumpe den i hjemmet kan der, i samarbejde med god isolering, virkelig blive udnyttet noget varme. Det mindsker energiforbruget og giver besparelser for mange danskere.

Det at sætte teknologier såsom varmepumper eller solceller op kan dog være problematisk for mange private borgere, og isolering er ikke noget, som alle lige vil prøve kræfter med. Derfor er hjemmesider såsom Handyhand.dk blevet populære til at forbinde håndværkere med danskere, som skal have mere energivenlige boliger!

Send til en kollega

0.031