23948sdkhjf

Din Forsyning: Vi er glade for, at der er kommet en udmelding

Esbjergværket skal lukkes ned - Det er sikkert og vist.

Kullene skal udfases, og Ørsted ønsker ikke længere at drive værket. Derfor har selskabet anmodet Energistyrelsen om at få lov til at lukke anlægget ned med udgangen af 2022.

Det har skabt uro i Esbjerg og hos forsyningsselskabet Din Forsyning, da selskabet har vurderet, at der vil være alt for lidt tid at løbe på i forhold til at kunne stable en erstatning for Esbjergværket på benene og dermed opretholde forsyningssikkerheden.

Nu har Energistyrelsen i et revideret høringssvar, der landede på administrerende direktør i Din Forsyning Christian Udbys bord i går, givet grønt lys for, at Ørsted må lukke Esbjergværket.

Dog først et halvt år senere end ønsket – altså pr. 1. juli 2023.

For Din Forsyning er den nye dato et halvt år senere end frygtet, men tidligere end håbet. 

Forsyningsselskabet skal nu til at se på, hvordan den udmeldte dato får indvirkning på fremtiden.

- Vi er glade for, at der nu er kommet en udmelding. Nu skal vi til at have kørt det gennem alle vores modeller og lave beregninger på, hvad det betyder for os, siger Christian Udby.

Afhængig af den tid, vi har til at bygge
Din Forsyning har jo vidst længe, at Esbjergværket levede på lånt tid, og har derfor også længe været i gang med at kigge på, hvilke løsninger, der skal erstatte det kulfyrede værk.

Men lige netop hvilke løsninger, der bringes i spil, kan Christian Udby ikke sige noget om. Selve datoen for lukningen af værket kommer nemlig i den forbindelse til at spille en væsentlig rolle.

- Vi kigger som sagt på mange muligheder og på om samfundsøkopnomien er i orden. Men i sidste ende bliver teknologimikset afhængigt af den tid, vi har til at bygge det, siger han og understreger at vigtigste fokus for Din Forsyning er, at forbrugerne efterlades skadeslidte, og at forsyningssikkerheden kan opretholdes.

Din Forsyning har til 8. oktober til at komme med kommentarer til det reviderede høringsudkast fra Energistyrelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11