Opbygning af HACCP-systemer
I alt DKK 11.200 ekskl. moms
Formål:
Formålet med kurset er at give en grundig indføring til HACCP-principperne samt gøre kursisterne bekendt med forskellige værktøjer, som kan anvendes ved udarbejdelsen af systemet. Kurset giver den teoretiske baggrund og relevante eksempler som kan danne grundlag for udarbejdelse af en HACCP risikofaktoranalyse og kan indgå som forudsætning for Lead Auditor kursus på ISO 22000.
Kurset vil være en blanding mellem klasseundervisning og øvelser i gruppe.
Målgruppe:
Kurset henvender sig til alle, der ønsker at få en forståelse for og træning i opbygning af et HACCP-system i overensstemmelse med f.eks. ISO 22000. Har du ansvar for virksomhedens kvalitet - f.eks. som kvalitetschef, egenkontrolsansvarlig eller lignende - så er dette lige noget for dig. Kurset kan også give den nødvendige viden der er forudsætning for et Lead Auditor Fødevaresikkerheds kursus.
Indhold:
DAG 1
Introduktion til HACCP
Relevant lovgivning/krav i fødevarestandarderne
Terminologi
Forudsætninger for HACCP
GMP programmer/PRP og OPRP
Informationskilder – hjælpemidler til udvælgelse og validering
De 12 HACCP trin - herunder de 7 principper
Flowdiagrammer, layout-planer, procesbeskrivelser og forventet anvendelse. Fastlæggelse af acceptabelt niveau
1. Risikofaktoranalyse
DAG 2
2. udvælgelse af CCP
3. kritiske grænser
4. overvågning, Indirekte målinger og validering af sammenhæng
5. korrigerende handlinger
6. verifikation
7. dokumentation og validering
Eksempler og øvelser baseret på en konkret proces indgår under de enkelte trin
Kursusmaterialet fremsendes til dig pr. mail før kurset. Ønsker du at have kursusmaterialet med i papirform, skal du selv sørge for at printe det ud inden kurset. Alle øvelse udleveres på kurset.
Kurset er udbudt af: Bureau Veritas Certification Denmark A/S.
De nævnte priser er ekskl. moms