23948sdkhjf

Store varmepumper til industri og fjernvarme

I alt DKK 3.590 ekskl. moms
Undervisningsregion
Danmark > Hovedstaden > Høje-Taastrup Kommune
Periode(r)
26. september 2019

26. september 2019

Få styr på mulighederne for at anvende store varmepumper, når der skal produceres varme i fjernvarmesystemer og industrielle anlæg. Når du deltager i dette kursus, får du bl.a. viden om de tekniske principper i varmepumper, forskellige varmepumpetyper, tekniske muligheder og begrænsninger. Du vil også blive præsenteret for økonomiske og afgiftsmæssige forhold på området.Der er deltagerrabat til medlemmer af Autoriserede Kølefirmaers Brancheforening, AKB – se nederst på tilmeldingssiden.
I dag er store varmepumper (>1 MW-varme) kommercielt tilgængelige i flere forskellige typer, som betyder at en lang række applikationer kan dækkes. Store varmepumper gør det muligt at genvinde spildenergi eller energi fra omgivelserne. Energien opfanges og tilbageføres ved en højere temperatur, så denne nyttiggøres igen (energigenvinding). Dette betyder, at energiforbruget reduceres imens fossile brændsler kan erstattes med elektricitet.

På dette kursus får du viden om de tekniske principper i varmepumper, forskellige varmepumpetyper, tekniske muligheder og begrænsninger, systemintegration, applikationstyper og praktiske erfaringer. Du vil også blive præsenteret for økonomiske og afgiftsmæssige forhold på området.

Udbytte
Indsigt i forskellige varmepumpetyper og deres anvendelsesområder
Viden om varmepumpers egnethed i forskellige applikationer
Indsigt i økonomiske og afgiftsmæssige vilkår i forbindelse med varmepumper.
Deltagerprofil
Kurset er udviklet og tilrettelagt specielt for personer, der arbejder med varmeproduktion i større anlæg under 100 °C samt personer, som ønsker at beskæftige sig med design, beregning, og dimensionering af varmeproduktion i større anlæg. Dette er bl.a. rådgivere, planlæggere, miljø- og energikonsulenter og teknikere i fjernvarmebranchen.

Indhold
Tekniske principper i varmepumper
Forskellige varmepumpetyper
Tekniske muligheder og begrænsninger
Varmepumper i forhold til andre varmeproduktionsanlæg (herunder Pinch-analyser)
Systemintegration
Økonomiske og afgiftsmæssige perspektiver.
Tilrettelæggelse
Lars Reinholdt er uddannet civilingeniør og seniorkonsulent i Center for Køle- og Varmepumpeteknik på Teknologisk Institut. Han har i mange år beskæftiget sig med udvikling og forskning inden dette område. Han har desuden i en længere årrække undervist på Teknologisk Instituts kurser inden for energiområdet.
Har du faglige spørgsmål så kontakt

Lars Ove Reinholdt
Faglig leder 
+45 72201270
lre@teknologisk.dk
FacebookLinkedInTwitterPrint
 
 

Send til en kollega

0.441