23948sdkhjf

Frederikshavn - investeringer og byudvikling for 7 milliarder 2017-2027

Undervisningsregion
Danmark > Nordjylland > Frederikshavn Kommune
Periode(r)
Løbende optagelse

Frederikshavn er med 23.400 indbyggere Vendsyssels næststørste by og med 60.400 indbyggere den næststørste kommune. Byen er især kendt for én af Danmarks største erhvervshavne, som også er en af byens stærkeste vækstmotorer. Den 1.710.000 kvm store havn står over for omfattende udvidelser, der skal forbedre kapacitet og forretningsområder inden for produktions- og lagerfaciliteter, offshore, havvindmølleindustri samt ophugning af skibe og borerigge. Nye ydermoler og 600 meter ny kaj skal etableres, ligesom sejlrenden skal udvides fra 8 til 12 meter. I det sydlige havneområdet skal Flådestationen renoveres for 293 millioner kr. I alt kan de samlede investeringer løbe op i 1 milliard kr. frem mod 2020. Arbejdet udføres i to etaper, og alene første etape forventes at føre til 2000 nye arbejdspladser i byen.

Det kan skabe efterspørgsel på boliger i byen, og med kommunens nye Kommuneplan fra 2015 planlægges der nye boligområder blandt andet ved Flade Bakker i Frederikshavn Vest mellem Hjørringvej og Brønderslevvej, samt vest for Knivholt. Også nord for Elling, Øst for Ravnshøj, ved Solbæk Strand syd for Sæby, og i Skagen planlægges der boligområder.

Bymidterne i Frederikshavn, Sæby og Skagen skal udvikles og omdannes, og udviklingen af Frederikshavn Havn åbner op for, at der kan skabes bedre sammenhæng mellem bymidten og vandet. Omdannelsen af Sæby havn har fokus på at udvikle rekreative kvaliteter, og der gives mulighed for boligbyggeri på havnen.

Undervisningsadresse

Frederikshavn Maritime Erhvervspark A/S, Kattegat Silo
Silovej 8
9900 Frederikshavn

Send til en kollega

0.317