23948sdkhjf
Del siden
Tilbydes

Datalogning og datafangst

Udløber
31. december 2027

Datalogning og datastyring
Opsamling af data og alarmer ude i processen samt styring af udgange. Data præsenteres fra Vikingegaardens webbaserede management system, VMS.
Det er et modulopbygget system med stor fleksibilitet i udvidelser af moduler og tilføjelser af VikMote-enheder. Det kan anvendes til simplere procesovervågninger eller til mere komplicerede procesovervågninger af fx PLC- og SCADA-systemer.

Datalogning
Datafangsten foregår ved at installere en VikMote-enhed ude i processen, og signaler tilsluttes som fx tryktransmitter og ventiler. Enheden konfigureres til at logge data og registrere alarmer, som sendes i realtid til VMS.

Webbaseret management system, VMS
VMS er et flerbrugersystem, hvor data præsenteres som rapporter eller grafik, og alle data kan nemt eksporteres til fx regneark. Administratoren kan selv opbygge rapporter ud fra loggede data og lave sider til livevisning af her-og-nu data.

Dataudveksling
Egne systemer kan hente data fra VMS ved brug af XML-eksport via VMS Datagateway. Det er en nem måde at trække alle data ud fra VMS.

Moduler
Modul – udvidelsesmoduler
VikMote-enheder kan udvide antallet af ind-/udgange ved tilslutning af eksterne I/O moduler.

Modul – serverløsning for VMS/CitectSCADA
VikMote-enheder kan synkronisere data med VMS-serveren eller med CitectSCADA.

Modul – VSD-program til variabelstyrede udgange
VSD-programmet styrer digitaludgange ud fra variable setpunkter. Der kan oprettes flere grupper med forskellige kombinationer af indgang og udgange. Anvendes fx til temperaturstyring, pumpekontrol eller til processer, som skal styres ud fra setpunkter.

Modul – 1-wire bus til temperaturmålinger
1-Wire er et bussystem til temperaturmålinger. Temperaturfølere monteres som droppunkter, og der kan laves overvågning og datalogning for hver føler. Hver føler registreres med et unikt id, og der tildeles en adresse i VikMote enheden.

Modul – CitectSCADA
CitectSCADA modulet er til opsætning af kommunikationen mellem VikMote-enhed og CitectSCADA.
1. VikMote-enheden kan sende beskeder og alarmer til Citect.
2. VikMote-enheden kan anmode Citect om alarmscanning. Dvs. Citect på anmodning opstarter en specifik IO device.
3. VikMote-enheden kan sende loggede data til Citect.
4. Citect kan sende data til VikMote-enheden/PLC.

Modul – serielkommunikation/protokoller
VikMote-enheder understøtter serielkommunikation, som kommunikerer med eksterne enheder. Der anvendes forskellige protokoller afhængigt af det eksterne udstyr.

Modul – gsm-modem
VikMote-enheder kan omstilles til GSM-modemmode. Det gør, at en VikMote-enhed virker som et almindeligt GSM-modem til dataforbindelser.

Vikingegaarden A/S
Tinnetvej 70
7173 Vonge
Vejle Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30089375
P nummer: 1012867723

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047