23948sdkhjf

Grade eller klasse? Alt hvad du bør vide før du køber stålkomponenter til løft.

Tilbydes
Udløber
27. oktober 2099

Vi oplever ofte at mange ikke er helt sikre på betydningen af de forskellige betegnelser. Derfor har vi lavet en mini guide til de forskellige navne for løftekæder og dele.

Hos Danløft arbejder vi, som de fleste internationale producenter med betegnelsen grade, men det er ikke alle der gør det. Så for at afklare terminologien har vi skrevet denne guide.

Grade, klasse eller Kl.? Hvad er sammenhængen?
På dansk oversættes grade til klasse og forkortes ofte til kl. Enhederne, der anvendes til at klassificere kædens styrke varierer en smule, en grade 80 kæde er altså det samme som en Kl. 8, klasse 8 eller G800.

Hvordan kan du genkende godkendte løftekæder?
Alle kæder skal have graveret identifikationsmærke pr. løbende meter. Her skal der forefindes kædens grade som beskrevet ovenfor. Ydermere skal kædeslyng være udstyret med et certificerings mærkat fra leverandøren.

Grade 80 = Klasse 8
Denne stållegering er den lavest godkendte legering af stål til løft. Den er oftest den billigste i anskaffelse, men den kræver også tilsvarende større komponenter og dermed tungere løfteudstyr.
Med denne type stålkæde bliver din anhugning hurtigt meget tung, hvilket kan have betydning for hvor tung en byrde, der må løftes.

Grade 100 = Klasse 10
Grade 100 stål er en finere legering end grade 80. Med denne type stål får du ca. 25% højere WLL end på grade 80 stål. Dermed kan du vælge en lettere kæde og opnå samme eller højere WLL.
Når du vælger grade 100 stålkæder kan du løfte mere og tungere uden at skulle opgradere din kranløsning.

Grade 120 = Klasse 12
Grade 120 er den nyeste legering af stål til løft på markedet. Med denne stål får du en højtydende kæde, der vejer meget mindre end G80 eller G100 kæder.
Denne kæde kan løfte 50% mere end G80 og 20% mere end G100.

Grade 60 = Klasse 6 – Rustfrit stål
Har man brug for en rustfri og syrebestandig kæde, findes dette også i G60. Denne type kæde har en WLL, der er 20% lavere end G80. Denne type kæde kan løfte helt op til 12.000 kg.


Her kan du se vores gældende

belastningstabeller

Vi håber at dette hjalp til at afklare lidt af forvirringen omkring klassificeringen af stål til løft.
Hvis du stadig mangler noget information eller ønsker at købe dit næste løftegrej, så sidder vi klar på telefonen 73628800 eller på

info@danloeft.dk
Udbyder
Danløft A/S

Danløft A/S
Rugkobbel 262
6200 Aabenraa
Danmark

Nanna Uhrenholt
Telefon: +45 73628800

Se flere kompetencer
Se hele profilen
Kontakt udbyder

Send til en kollega

0.152