23948sdkhjf

Skift vinduer for pengenes skyld

Tilbydes
Udløber
1. november 2022

En komplet vinduesudskiftning er en pæn udskrivning for de fleste boligejere. Heldigvis er der både penge sparet og formentlig også tjent ved at gøre det.

Når en boligejer overvejer at skifte vinduer og yderdøre i sin bolig, er det en god idé at finde en lommeregner frem. Der er nemlig flere økonomiske aspekter ved en vinduesudskiftning end bare prisen på de nye vinduer. Blandt andet bliver energiregningen lavere, og der er samtidig forskellige muligheder for tilskud og skattefradrag. Det er også meget sandsynligt, at boligens energimærke vil blive forbedret med nye vinduer, og det er noget, der påvirker en fremtidig salgspris. Alle disse forhold er samtidig noget, der gør nye vinduer til et attraktivt element i forhandlinger med banken eller realkreditinstituttet om en låneomlægning.

Energiregningen bliver lavere
I et samarbejde med myndighederne har vinduesbranchen indenfor de sidste ti år strammet kravene til nye vinduers energieffektivitet med 50 procent – og når det angår vinduer med energimærke A, er kravene i dag 75 procent skrappere end minimumskravene til facadevinduer i 2009. Fra 1. februar 2021 er det et lovkrav, at vinduer skal leve op til en energiperformance svarende til energimærke A, hvor vinduerne lukker mindst lige så meget gratis solvarme ind, som der slipper ud igen. Det betyder, at de fleste boligejere vil kunne spare adskillige tusinde kroner om året på varmeregningen, hvis de skifter de gamle vinduer ud med nye, DVV-mærkede vinduer. Og vælger man vinduer med energimærke A, er besparelsen størst.

På hjemmesiden

www.energivinduer.dk

kan man ved at indtaste boligens størrelse, opvarmningsform og vinduernes alder få en beregning af, hvor stor besparelsen kan være.

Boligens salgsværdi bliver højere
Tilbagebetalingstiden på nye vinduer er lang, hvis man måler alene på energibesparelser. Til gengæld stiger boligens salgsværdi ifølge opgørelser med op til 100 procent af den samlede investering i nye vinduer, ligesom de løbende udgifter til vedligeholdelse kan falde, da nye vinduer i de fleste tilfælde ikke kræver lige så meget vedligeholdelse som gamle.

En del af forklaringen er, at et hus med nye, energimærkede vinduer i reglen vil opnå et bedre energimærke, når det skal sælges. Og et godt energimærke er med til at presse prisen op og liggetiden ned, når huset kommer på markedet.

På samme måde betyder det, at hvis boligejeren skal låne penge til vinduesudskiftningen i banken, kan boligens vurderes højere – og måske kan vinduesudskiftningen dermed indgå i en samlet låneomlægning. Så måske ender vinduesudskiftningen med at resultere i en beskeden stigning i afdraget på boligens lån.

Tilskud og fradrag skæpper også i kassen
Også muligheden for tilskud og fradrag bør være en del af de økonomiske overvejelser i forbindelse med en vinduesudskiftning. For eksempel giver flere energiselskaber tilskud til nye vinduer, hvis man kan spare på energien ved at skifte. Også Bygningspuljen, som er en tilskudspulje under Energistyrelsen, har afsat midler til vinduesudskiftninger i private boliger. Det kræver lidt papirarbejde at få samlet og indsendt de rigtige oplysninger, men det lønner sig ofte i den sidste ende.

Endelig er det stadig muligt at søge håndværkerfradrag for montørens eller tømrerens arbejde.

De økonomiske fordele ved vinduesudskiftningen kan med andre ord være større end først antaget, for som bekendt gør mange bække små en stor å.

Ti gode grunde til at skifte til nye, DVV-mærkede vinduer:

  • Få et bedre indeklima

  • Få mere dagslys ind i boligen

  • Skift vinduer for klimaets skyld

  • Genopret husets arkitektur

  • Gør indbrudstyvens arbejde besværligt

  • Hold støjen ude

  • Nye vinduer er bæredygtige

  • Skift vinduer for pengenes skyld

  • Nye vinduer har lang levetid 

  • Skift til vinduer med høj kvalitet og garanti


 
Udbyder
Vinduesindustrien

Vinduesindustrien
Inge Lehmanns Gade 10, 5
8000 Aarhus C
Danmark

Elisabeth Lykke Nielsen
Telefon: +45 31902090

Se flere kompetencer
Se hele profilen
Kontakt udbyder

Send til en kollega

0.189