Biogas opgradering - giver økonomisk og miljømæssig gevinst!

Tilbydes
Oprettet
Udløber
5. december 2018

Opgradering af biogas til biometan – giver økonomisk og miljømæssig gevinst

Stadig flere ejere af biogasanlæg og renseanlæg – herunder kommuner og mange landmænd - interesserer sig i stigende grad for biogasopgradering. Og med god grund: Ved at opgradere biogas til biometan opnås store fordele for miljøet – og for økonomien.

Erstatter fossil energi
Biometan har nemlig en kvalitet, så den direkte kan erstatte fossilt naturgas. Og den kan ovenikøbet lagres og distribueres i det eksisterende naturgasnet.

Kør på ren gas
Biometan kan desuden komprimeres og anvendes som brændstof til køretøjer – også tunge køretøjer, som busser, renovationsvogne og lastbiler. Når de benzin- og dieseldrevne køretøjer erstattes med gasdrevne alternativer opnås øjeblikkelige og store gevinster – både lokalt og i klimaregnskabet.

Gas rækker langt
I flere nordiske kommuner er dieseldrevne busser og andre tunge køretø- jer skiftet ud med biometan-drevne alternativer – som i modsætning til el-køretøjer, har den ønskede rækkevidde. Et eksempel på dette er de nye 5C biogas-busser i København og Sydtrafik skole- og bybusser i Sønderborg.

God økonomi
Det giver både god samfundsøkonomi og ren klimasamvittighed for borgerne, der populært sagt kører på skrald, når de tager bussen rundt i trafikken. Når flere kommuner, virksomheder og private skifter fra benzin- og dieselbiler til gasbiler opnås de største miljøfordele. Brugen af biometan er således med til at løse nogle af samfundets største problemer med forurening. Det giver store gevinster for lokalmiljøet – og for klimaet – samtidig med, at komforten bevares.

Øg værdien
Biogassen opnår altså en højere værdi, når den omsættes til biometan, end når den blot anvendes direkte til produktion af strøm og varme. Derfor vil de fleste biogasanlæg få større økonomisk fordel af et opgraderingsanlæg.

Er du interesseret i mere viden omkring vores løsninger indenfor Biogas opgradering, er du mere end velkommen til at læse vores katalog her på siden.

Ellers står vi altid klar til at tage en snak med:

Mail: victor.rasmussen@narenergi.dk
Telefon: +45 2594 4502
Hjemmeside: www.narenergi.dk
Udbyder
Nærenergi Danmark A/S
Knud Bro Alle 4B
3660 Stenløse
Danmark

Victor Rasmussen
Telefon: +45 53538741


Se hjemmeside
Se flere kompetencer
Se hele profilen
Kontakt udbyder

Send til en kollega

0.281