23948sdkhjf

Der skal flere solcelleanlæg på virksomhedernes tage

Nyt banebrydende demonstrations- og udbredelsesprojekt skal øge kommercielle investeringer i solcelleenergi.
Danmark oplevede sidste år en markant vækst i mængden af installerede solcelleanlæg. Den samlede kapacitet nåede således i slutningen af 2012 ca. 400 MW. Men kun et fåtal af anlæggene er installeret på virksomheder til trods for, at der her er et stort strømforbrug i dagtimerne, hvor udbyttet af solenergi er størst, og virksomhederne desuden ofte har store tag- eller facadearealer, der er ideelle til etablering af solcelleanlæg.

Så hvorfor installerer flere virksomheder ikke i solcelleanlæg og hvilke tiltag kan sikre at investeringerne gennemføres? Disse spørgsmål skal det danske projekt PV GRID besvare. Det skriver Gaia Solar i en pressemeddelelse.

Vil overvinde barriere i virksomhederne
Projektets overordnede målsætning er, at identificere og overvinde eksisterende barrierer for virksomheders anvendelse af solcelleanlæg.

Det skal ske ved dels at demonstrere og udbrede virksomhedsspecifikke løsninger, der består af mere rentable solcellesystemer - både standardanlæg og bygningsintegrerede anlæg - samt skræddersyede serviceydelser. Og dels ved at udbrede værktøjer og viden om anlægsdesign, projektering og Smart Grid-integration til de målgrupper, der muliggør en øget kommerciel investering i solceller, skriver Gaia Solar.

Endelig vil projektet afdække indvirkningen af flere større anlæg på vores energiinfrastruktur. Samlet set forventes der, at skulle installeres 4 MW solcelleanlæg fordelt på 25-50 virksomheder i det vestsjællandske, for at sikre synergi til den igangværende Smart-Grid udvikling i Kalundborg.

Projektet skal være med til at realisere EU’s mål for energibesparelser
De energieffektiviseringer der iværksættes i dag, vil ifølge Gaia Solar ikke være tilstrækkelige til at nå hverken Danmarks eller EU’s mål for energibesparelser. Ved at skabe et grundlag for kommercielle investeringer i solcelleanlæg, og således udnytte eksisterende kommercielle bygninger og byområder til etablering af energibesparende tiltag, skal PV Grid-projektet bidrage til at realisere de nødvendige energisparemål og gøre Danmark fossilfrit i 2035.

PV Grid har modtaget en bevilling på 21 mio. kr. fra Energinets fond ForskVE, der yder støtte til demonstration og udbredelse af innovative VE-teknologier. Projektet ledes af den danske solcelleproducent Gaia Solar og herudover består konsortiet af SEAS NVE, Teknologisk Institut, Danfoss, Nykredit, Deloitte, Smith Innovation, GXN, Steelhouse, ZigZag Solar og Solar City Copenhagen.

Projektet påbegyndes i april 2013 og løber over de næste tre år.
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11