23948sdkhjf

Solidt Nyfors-plus

Forsyningsselskabet kom ud af 2012 med millionoverskud. Samtidig øjner man nye, gode indtjeningsmuligheder i 2013.
Det var en glad og stolt formand, som på Nyfors’ repræsentantskabsmøde kunne fremlægge et årsregnskab, som viste et overskud på hele 78 mio. kr. før renter og afskrivninger (EBITDA) og et resultat på 28 mio. kr. Gerda Pedersen understregede, at resultatet ikke er kommet af sig selv:

- Virksomheden har forstået at omstille sig fra monopolvirksomhed til effektiv energivirksomhed, hvor det er de frie markedskræfter, der virker, og samtidig, er der kraftig regulering fra det offentlige.

- En sådan omstilling kommer man ikke sovende til, og det har været en lang, udfordrende proces, som medarbejderne har bidraget aktivt til, fortsætter Gerda Pedersen.

Et elmarked i bevægelse
Nyfors har i sit nuværende forsyningsområde ca. 45.000 kunder. Strategien er at få endnu flere kunder blandt andet gennem Energistyrelsens netop overståede udbudsrunde, hvor Nyfors får adgang til yderligere cirka 50.000 kunder. Administrerende direktør Henrik Mentz udtaler:

- Vi har mere end 100 år på bagen som energiselskab. Elmarkedet gennemgår i øjeblikket en udvikling, og den ønsker Nyfors at være en del af og investere i nu. Vi skal leve af at sælge kilowatttimer og nye produkter, det er vores platform. Vi har stor succes med at sælge produkter til ”det intelligente hjem” - altså produkter, som bidrager til at optimere den enkelte kundes hverdag - i form af blandt andet solceller, varmepumper og alarmprodukter. Dette koncept vil vi gerne udbrede.

Hvor det i 2012 var solceller, som var det helt store trækplaster hos Nyfors, mærker man nu en stor efterspørgsel efter varmepumper. Varmepumper er især attraktive for husstande med oliefyr eller elvarme samt sommerhuse.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095