23948sdkhjf

Første spadestik til stort nordjysk solvarmeprojekt

Averhoff Energi Anlæg skal udføre solvarmecentral med tilbehør til det store solvarmeprojekt i Dronninglund. Første spadestik bliver taget i dag.
I starten af marts indgik Dronninglund Fjernvarme og Averhoff Energi Anlæg, AEA, kontrakt vedrørende udførelsen af teknikentreprisen for et af verdens største solvarmeprojekter, som skal opstilles ved den nordjyske by Dronninglund.

Kontrakten betyder, at AEA skal levere og installere følgende hovedkomponenter:
• Indføringsrør i rustfast stål til damvarmelager samt tre fordelingsdyser i damvarmelageret.
• Teknikbygning med pumper, varmevekslere, regulerings- og afspærringsventiler, samt et nødstrømsanlæg ved solfangerfeltet på Lunderbjerg 8.
• Ombygning af Søndervangscentralen med to nye biooliekedler, hvoraf den ene kedel skal levere hedtvand til drift af en absorptionsvarmepumpe, som også leveres og installeres af AEA.
• Komplet styring og regulering af begge centraler med et nyt SCADA anlæg, som via lyslederkabler forbindes mellem de tre centraler, således at driften kan overvåges fra alle centraler.

Projektet omfatter et 35.000 m² solfangerfelt og et såkaldt damvarmelager på 60.000 m³. Anlægget vil kunne forsyne Dronninglund Fjernvarmes forbrugere med ca. 50 procent af det årlige varmeforbrug.

AEA starter på teknikentreprisen umiddelbart med det samme. Damvarmelageret bliver det første, der skal færdiggøres, da lageret skal fyldes med totalt afsaltet vand inden efteråret. AEA skal levere et midlertidigt vandbehandlingsanlæg til påfyldningen af damvarmelageret.

Fra begyndelsen af maj påbegynder virksomheden arbejdet på varmecentralen på Søndervangsvej med udtagning af to gamle kedler og forberedelse til indsætning af de nye kedler og absorptionsvarmepumpen.

Arbejdet på solvarmecentralen begynder, når grunden omkring damvarmelageret er gjort klar.

Brug af lokale håndværkere
- Hos AEA er vi meget glade for den store ordre, som vil give vores dygtige teknikere indsigt i en ny teknologi, som vi forventer at kunne bruge ved andre store solvarmeprojekter, der er i støbeskeen rundt om i Danmark, skriver AEA i en pressemeddelelse.

Solvarmeanlægget i Dronninglund bliver det 9. anlæg, hvor AEA er valgt som entreprenør. Solvarmeanlæggene har AEA opført både som total- og delentrepriser.

- Og det er netop AEA´s ekspertise og det faktum, at vi benytter så mange lokale håndværkere som muligt, der har været udslagsgivende for Dronninglund Fjernvarme ved valget om at indlede et samarbejde med AEA, forklarer formand Carsten Møller Nielsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078