23948sdkhjf

Nyfors løb med flest bevillinger

Vinderne er nu fundet i den første udbudsrunde for 24 forsyningspligtbevillinger på elområdet. Nyfors og Energi Fyn har sat sig på størstedelen af bevillingerne.
Energistyrelsen har nu udpeget vinderne af den første udbudsrunde af bevillinger til forsyningspligtig virksomhed. Og ud af de 24 elområder har Nyfors og Energi Fyn tilsammen vundet de fjorten.

Faktisk har det nordjyske forsyningsselskab Nyfors vundet hele ti ud af de 24 udbudte forsyningspligtbevillinger på elområdet, mens Energi Fyn har vundet fire.

På naturgasområdet er Naturgas Fyn løbet med alle tre bevillinger.

Prisen var det afgørende
Bevillingerne til de 24 områder for elforsyning og de tre områder for naturgasforsyning blev udbudt i januar i år, og ved afslutningen af udbudsrunden den 15. februar, havde Energistyrelsen modtaget 46 tilbud på de 24 elbevillingsområder og 9 tilbud på de 3 udbudte gasbevillinger.

Bevillingen er i hvert enkelt område blevet tildelt den virksomhed, som har indgivet det laveste tilbud, og som kan opfylde generelle krav til teknisk og finansiel kapacitet. Da alle tilbudsgivere opfyldte de generelle tekniske og finansielle krav, er det alene den tilbudte pris, der har afgjort resultatet.

Opfordring til forsyningspligtkunderne
Resultatet betyder, at kunderne i den nærmeste fremtid vil få et brev fra deres hidtidige forsyningspligtleverandør, hvor de vil blive opfordret til at overveje, hvor de i fremtiden vil købe deres el eller naturgas. I brevet vil kunderne få skitseret en række valgmuligheder, herunder at de kan søge oplysninger om de forskellige leverandører og produkter, der findes for el på www.elpristavlen.dk og for naturgas på www.gasprisguiden.dk . Det oplyser Energistyrelsen.

- Vi har nu gennemført den første runde af udbud af forsyningspligtbevillinger til el og naturgas. Det betyder, at kunderne i de pågældende områder nu skal tage stilling til, hvem de i fremtiden vil aftage el eller naturgas af. Jeg tror, at kunderne på sigt vil have større opmærksomhed rettet mod, hvem de køber deres el eller naturgas af, og hvad de betaler for den. Det vil skabe større konkurrence til gavn for kunderne og for markedet, siger direktør Ib Larsen, Energistyrelsen.

De resterende 13 forsyningspligtbevillinger på el-området vil løbende blive udbudt i takt med, at de udløber. De nye forsyningspligtbevillinger for el løber frem til og med den 30. september 2014 og for naturgas frem til og med den 30. april 2016.

Se fordelingen af bevillingerne på Energistyrelsens hjemmeside .
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.114