23948sdkhjf

BWSC vinder milliardordre på dansk kraftværksteknologi

Den danske kraftværksspecialist Burmeister & Wain Scandinavian Contractor har netop landet ordre til to mia. kr. for opførelsen af to kraftværksprojekter i Libanon.
Der er tale om to nøglefærdige kraftværker på henholdsvis 194 MW og 78 MW i byerne Zouk og Jiyeh nær Beirut i Libanon.

Da begge kraftværker er defineret som højprioritetsprojekter af den libanesiske stat, som led i hurtigst muligt at sikre pålidelig og effektiv elektricitetsforsyning til landets indbyggere, vil kraftværksprojekterne allerede blive overleveret til kunden, Ministry of Electricity and Water, med det statsejede elselskab Wlectricité de Liban som slutbruger, i løbet af 2014, oplyser BWSC.

Kraftværkerne vil blive opført i konsortium med den tyske motorleverandør, Man Diesel & Turbo, under ledelse af BWSC som ansvarlig for de tekniske og kommercielle dele af projekterne.

- Vi er naturligvis ovenud tilfredse med disse to anseelige kontrakter, som samlet set udgør den største ordre i BWSC’s historie. De to kontrakter vil forhåbentlig være medvirkende til at bane vejen for flere energiprojekter, ikke blot i Libanon men også i hele Mellemøsten, siger Anders Heine Jensen, administrerende direktør for BWSC.

- Vi har mange års erfaringer i Mellemøsten, men Libanon er et nyt marked for os. Af den årsag er vi også meget taknemmelige for den fantastiske støtte, vi har modtaget fra Den Danske Ambassade i Libanon. Ambassaden har ydet en helt uovertruffen indsats og uden den, stod vi ikke, hvor vi står i dag, påpeger Anders Heine Jensen.

Et voksende marked for dansk eksport
Libanon, med et meget stort efterslæb med hensyn til energiproduktion, er særdeles interessant for en virksomhed som BWSC. BWSC har løbende overvåget den sikkerhedsmæssige situation i landet og sammenholdt den med andre udfordrende markeder, hvor BWSC gennem de seneste 30 år har haft aktiviteter.

- Trods den alvorlige situation i Syrien har vi vurderet sikkerhedssituationen i Libanon som værende tilstrækkelig stabil og tilfredsstillende - en væsentlig forudsætning for at kunne opføre infrastrukturprojekter i Libanon, lyder det fra Anders Heine Jensen.

Som en konsekvens af den globale finanskrise søgte megen international kapital ifølge BWSC tilflugt i de konservative libanesiske banker, som derfor har en meget stor likviditet.

- På trods af krisen i Syrien, forventer Verdensbanken en vækst på ca. tre procent i 2013, en nedgang i forhold til de høje vækstrater i 2008-2011, men dog komfortabelt sammenlignet med vækstrater i Europa. Den private sektor er drivkraften bag landets økonomiske vækst. Men den libanesiske regering har også fremlagt en række planer med hensyn til forbedring af infrastrukturen ud over el-sektoren, bl.a. for dæmninger og wastetreatment. Derudover har energiministeren for to uger siden lanceret prækvalifikation for olie-gas-udvinding, som ser meget lovende ud. Generelt ser vi mange forretningsmuligheder, som i den grad kan gavne dansk eksport, konkluderer Anders Heine Jensen.

BWSC har på verdensplan leveret 169 kraftværker til 51 lande verden over, og indgået en lang række drifts- og vedligeholdelsesaftaler.
Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Opkøb: Leverandør til vindindustrien fortsætter konsolidering
Dansk Fjernvarme: Målrettet tilskud til husstandene og tilslutningspligt
Pilotprojekt skal sætte skub i udbygningen af elnettet
Stort nedbrud og stigende varmepris: - En fejl at købe stort varmeværk
Affaldsfyret kedelanlæg fra Verdo på 15 MW skal lune i Tromsø
Ny solcellepark tilsluttet i Aabenraa Kommune
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Transportmagasinet
Licitationen
Søfart

Send til en kollega

0.109