23948sdkhjf
Annonce

Alt for meget udenlandsk affald i danske ovne

Hvert tredje danske forbrændingsanlæg importerer udenlandsk affald. Overkapacitet i forbrændingssektoren får skylden.
Ti ud af 27 danske forbrændingsanlæg importerer i dag udenlandsk affald, og yderligere fire anlæg forventer at skulle importere affald i fremtiden, hvis ikke de i stedet klarer affaldsmanglen ved at fyre med biomasse. Det skriver Ingeniøren på baggrund af en rundringning til landets 27 forbrændingsanlæg.

I 2012 importerede de ti anlæg ifølge Ingeniøren samlet omkring 150.000 ton affald, svarende til cirka 4,5 procent af den anslåede samlede affaldsmængde i danske forbrændingsanlæg.

Danmarks Naturfredningsforening ser importen af affald til forbrænding som et sygdomstegn i den danske miljøpolitik, skriver Ingeniøren.

- Importen holder kunstigt liv i en branche, som gør det modsatte af det, vi skal - nemlig at øge genanvendelsen og udnytte ressourcerne i affaldet. Samtidig giver gunstige kommunale lånegarantier et økonomisk forspring til forbrændingsanlæggene i forhold til andre behandlingsteknologier, og det gør det svært for de alternative teknologier at komme frem, siger civilingeniør og miljøpolitisk medarbejder i Danmarks Naturfredningsforening, Christian Poll, til Ingeniøren.

Og han får opbakning fra Enhedslistens miljøordfører Per Clausen, der til Ingeniøren siger:

- Import af affald er udtryk for, at kommunerne hver for sig forsøger at løse problemet med overkapacitet i forbrændingssektoren. I virkeligheden skal vi jo have afviklet forbrændingskapaciteten.

Ifølge Ingeniøren udgør de samlede miljøgodkendelser i dag en kapacitet på 3,76 mio. ton om året, mens den samlede forbrændte mængde i 2009, som er den seneste opgjorte, udgjorde 3,4 mio. ton.

Den danske import af affald stammer primært fra Storbritannien og Tyskland.
Kommenter artiklen (3)
Annonce
Annonce
Annonce
Udvalgte artikler

    Nyhedsbreve

    Send til en kollega

    0.094