23948sdkhjf

Dansk opbakning til EU's CO2-kvote system

Regeringen støtter EU Kommissionens forslag om at trække 900 millioner CO2-kvoter midlertidigt ud af markedet.
Støtten sker dog på betingelse af, at Kommissionen laver en køreplan for strukturelle ændringer af kvotesystemet. Det oplyser Klima-, Energi- og Bygningsministeriet.

Støtten til Kommissionens såkaldte ”backloading”-forslag sker efter grundige overvejelser. Regeringen foretrækker, at EU-landene reducerer CO2-udledningen med 30 procent i 2020 i stedet for 20 procent. Men det har der endnu ikke været opbakning til.

- Kommissionens forslag er et forsøg på at rede kvotemarkedet, som i øjeblikket er præget af ekstremt lave priser, og det har vi altså valgt at støtte. Men vi kræver samtidig, at Kommissionen laver en køreplan for strukturelle ændringer af kvotesystemet, siger klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard.

Vil ikke have kvoterne tilbage på markedet
Ifølge forslaget vil 900 millioner tons CO2 blive taget ud af markedet i perioden 2013-2015. Efter planen skal kvoterne dog på markedet igen senere, men regeringen vil arbejde for, at det ikke kommer til at ske.

- Europa har brug for et stabilt kvotemarked, som understøtter den grønne omstilling. Det her forslag fra Kommissionen er et første skridt. Det er meget vigtigt, at der inden længe kommer en plan for, hvordan vi mere grundlæggende sikrer at kvotemarkedet fungerer, siger Martin Lidegaard.

Martin Lidegaard har i de seneste måneder ført samtaler med en række af sine europæiske ministerkolleger. Han har forsøgt at afsøge, om det vil være muligt at gå længere, end Kommissionen foreslår. Regeringens svar til Kommissionen lægger sig tæt op ad de meldinger, der er kommet fra England og Frankrig.

- Alle – også den europæiske industri – har en interesse i, at det fælleseuropæiske kvotemarked kommer til at fungere. Nu siger vi ja til et kortsigtet indgreb, men gør det samtidig klart, at det er nødvendigt med en langsigtet løsning, siger Martin Lidegaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125