23948sdkhjf

Grundfos ønsker flere kvinder i ledelsen

Erhvervsstyrelsen offentliggjorde torsdag ”vejledning om måltal og politikker for den kønsmæssige sammensætning af ledelsen og for afrapportering herom”.
Vejledningen retter sig mod de cirka 1.100 store virksomheder, der er omfattet af regler om måltal og politikker, som blev vedtaget i december 2012.

Blandt disse virksomheder hører Grundfos, hvor den øverste ledelse har fokus på at øge andelen af kvinder i Grundfos’ ledelse.

Fordelingen indgår derfor bl.a. i årsrapporter, ledelse og tilfredshedsundersøgelser og er et område som Grundfos har fokus på. I forbindelse med udarbejdelsen af nye målsætninger, er Grundfos i gang med at udvikle nye initiativer der b.la. indeholder:

• En Co-creation workshop der skal sikre medarbejderejerskab og link til praksis ved bl.a. at medarbejderne skal udvikle nye aktiviteter til opfyldelse af målene.
• Differentieret måltal og strategi efter branche og geografiske regioner.
• Decentraliseret ansvar for udvikling og implementering af de differentierede måltal.
• Ensartet monitorering og dokumentation så det bliver nemmere at sammenligne og justere indsatsen.
• Kvantificeret målsætning for og skærpe fokus på kvinder i talent- og lederpipelines. Indeholder bl.a. motivations initiativer, hvor formålet er at motivere flere kvinder til at søge en lederkarriere og motivere dem, som er i gang, til at forfølge den yderligere.

Erhvervsstyrelsens ”Måltal og politikker for den kønsmæssige sammensætning af ledelsen og for afrapportering herom” kan læses i sin fulde ordlyd her.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11