23948sdkhjf

Gaia Solar effektiviserer energilagringen i solceller

Gaia Solar vil gøre det muligt at maksimere egenudnyttelsen af energien fra solcelleanlæg og derved igen være med til at gøre solcelleanlæg til en attraktiv investering.
Gaia Solar har indgået samarbejde med hollandske Nedap om salg af deres PowerRouter, en inverter med integreret batteristyring. PowerRouter er en effektiv løsning til energilagring, der gør det muligt at udskyde brugen af den strøm et solcelleanlæg producerer, fra dagtimerne til efter mørkets frembrud. Herved øges egenudnyttelsen af solcelleanlæggets energiproduktion for en gennemsnitlig familie fra ca. 20 procent til 70 procent og gør det i praksis muligt at blive selvforsynende i sommermånederne. Det skriver Gaia Solar i en pressemeddelelse.

- Vi har set en opbremsning i salget af solcelleanlæg siden lovændringen i efteråret, der kraftigt beskar Nettomålerordningen og i praksis fjernede muligheden for at anvende el-nettet som lagringsenhed for egenproduceret solenergi. Dette har skabt et behov for effektive energilagringsløsninger, der kan øge egetforbruget hos danske ejere af solcelleanlæg og igen gøre dem selvforsynende. Jeg er derfor meget begejstret over at have indgået samarbejde med Nedap, der i flere år har leveret løsninger til netop dette formål til det tyske marked, siger Henrik Kryger, administrerende direktør for Gaia Solar, og han fortsætter:

- Det tyske marked oplevede for få år siden en lignende situation, hvor salget af solcelleanlæg gik i stå efter en lovændring. Men efter lanceringen af batteriløsningen blev der igen attraktivt at investere i solcelleanlæg, og vi er meget stolte over at kunne give de danske forbrugere samme mulighed.

Energilagringssystemet integreres i Gaia Solars solcelleanlæg og lanceres under navnet Power Line. Et Power Line-anlæg indeholder en PowerRouter-inverter og en batteristyringsenhed, der forbindes til et batteri. Når et solcelleanlæg producerer mere strøm end man kan nå at anvende, sendes den overskydende strøm gennem inverteren til batteristyringen, der lagre strømmen i et batteri. Den lagrede energi kan anvendes på et senere tidspunkt eller bruges som back up i tilfælde af strømsvigt.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094