23948sdkhjf

WEPTOS gør klar til test i fuld skala

I 2014 regner konstruktøren bag bølgeenergianlægget WEPTOS med at være klar til at teste komponenter i fuld skala ved Hanstholm.
Det skriver Nordjyske.dk.

Mindre modeller af WEPTOS-anlægget er allerede blevet testet i Spanien med lovende resultater, men ifølge Nordjyske.dk forventer Tommy Larsen, der er konstruktøren bag anlægget, at der vil gå op til tre år, før teknik og materialer er testet grundigt nok til, at et anlæg i fuld skala kan søsættes ud for Hanstholm.

- Men vi vil gerne gennemføre realistiske test af centrale dele i anlægget i fuld skala inden, vi tester et helt færdigt anlæg. Det er afgørende vigtigt, at vi er 100 procent sikre på, at samtlige de komponenter, der vil indgå i et færdigt fuldskala-anlæg opfylder de forventninger, vi har til dem. Så det, vi gerne skal teste ved Hanstholm fra 2014, er rotorerne, som er en central del af anlæggets teknologi, siger Tommy Larsen til Nordjyske.dk.

Selvom der er tale om tests af komponenter vil anlægget samtidig producere strøm. Tommy Larsen ser derfor testene som en god anledning til også at dokumentere, at konstruktionsprincippet i anlægget er ideelt til formålet, skriver Nordjyske.dk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.205