23948sdkhjf

EcoWind konkurs

Den nordsjællandske producent af husstands-vindmøller er blevet erklæret konkurs ved Skifteretten i Helsingør.
EcoWind oplevede ellers et boom i salget af husstandsvindmøller, efter Folketinget i 2010 ændrede på nettomålerordningen, men nye regler i 2012 satte en stopper for det.

- Efter Energiminister Martin Lidegaard i juli 2012 meldte ud, at nuværende regler for husstandsmøller stopper, har EcoWind intet kunne sælge, med undtagelse af november 2012 (som blev sidste frist for at komme på gammel ordning), skriver EcoWind på sin hjemmeside.

- Da de nye regler blev kendt og besluttet af folketinget i november 2012, betød det total død i hele markedet for husstandsmøller, udover sol som lovændringen var tiltænkt. Det helt nye lovforslag kun for vindmøller, som blev kendt i januar 2013, giver ikke EcoWind bedre mulighed for salg, skriver virksomheden videre.

Overskud til det sidste
At det er gået hurtigt ned af bakke for EcoWind vidner selskabet regnskaber om. Så sent som i regnskabsåret 2011/2012, der sluttede med udgangen af september, opnåede EcoWind nemlig et bruttoresultat på 1,9 mio. kr., hvilket var mere end en fordobling fra 0,8 mio. kr. året før. Samtidig var der stadig sorte tal på bundlinjen med et overskud før skat på 0,1 mio. kr., hvilket dog var 0,2 mio. kr. dårligere end året før. Egenkapitalen var ed udgangen af regnskabsåret på 0,6 mio. kr.

Konkursbegæringen blev ifølge Statstidende modtaget den 5. februar og dekretet blev afsagt i Skifteretten i Helsingør den 12. februar.

Kurator i konkursboet er advokat Svend-Aage Dreist Hansen, Dreist Advokater A/S, Søndre Alle 11, 4600 Køge.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.19