23948sdkhjf

Stadig liv i solcellebranchen

Mens efterspørgslen på solceller er dalet blandt boligejerne, er solcellerne blevet en mere fordelagtig investering for andre kundegrupper.
Det skriver Tekniq i en nyhed på sin hjemmeside.

Chef for teknisk afdeling i Tekniq, Christian Jarby, opfordrer nu branchen til at ændre strategi i forhold til salget af solceller.

– Der er god ræson i at ændre strategi og se mere på offentlige institutioner, virksomheder, boligforeninger og lignende. Her er der naturligvis også en opgave i forhold til at pege på fordele og opsøge kunderne, men der er vækstmuligheder – især for de virksomheder, som er opstillingsparate, siger Christian Jarby i nyheden.

Men selvom fremtiden for solcellebranchen måske primært kommer til at tage udgangspunkt i de større anlæg, så mener Tekniq-chefen ikke, at markedet for solceller til boliejere er død. Det er bare væsentligt reduceret på kort tid.

– Solceller vil stadig være en god forretning for boligejere med et meget højt elforbrug eller for eksempelvis boligejere, der vælger en kombinationsløsning med en varmepumpe og et solcelleanlæg. Derfor er det nu endnu vigtigere, at installatørerne er dygtige til at opsøge kunderne og beregne deres potentielle besparelser. Vi kan ikke længere forvente, at boligejerne selv kimer virksomhederne ned, siger Christian Jarby i nyheden.

Ny strategi hos Hybel VVS
En af de installatører, der i kølvandet på de ændrede vilkår har valgt at ændre strategi, er Claus Hybel, der er direktør i Hybel VVS i Svendborg.

– Jeg har i løbet af december ydet en indsats sammen med et landsdækkende ingeniørfirma for at skabe bedre muligheder for at etablere fællesanlæg i for eksempel landsbyer, hvor flere huse er koblet til et større anlæg. Herudover har vi allerede installeret anlæg på godt 30 skoler, og det er et marked, vi stadig vil satse på, siger Claus Hybel i nyheden.

Han har som konsekvens af de ændrede regler været nødt til at afskedige 16 medarbejdere, alligevel ser han lyst på fremtiden.

– På den lange bane er jeg fortrøstningsfuld. Der er stadig basis for at tjene penge på nye markeder, og jeg tror, at mange andre aktører vil lukke, fordi de ikke kan konkurrere på større anlæg. Derfor håber jeg, jeg igen vil komme til at skulle bruge flere folk, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109