23948sdkhjf

Storstilet nordjysk bioenergiprojekt

EU’s fond for regional udvikling har givet en millionbevilling til et nyt projekt, der skal udvikle bioenergien i Nordjylland.
I alt har fonden bevilliget 6,5 mio. kr. til projektet, der har til formål at etablere nye måder at samarbejde på i hele kæden fra landbrug til forbruger. Det skriver Videncentret for Landbrug på sin hjemmeside.

Det er nemlig videncentrets bioenergiselskab, Blue Planet Innovation, der er med som partner på projektet sammen med Frederikshavn Kommune, Thisted Kommune, Vesthimmerlands Kommune, Mariagerfjord Kommune, HMN Naturgas, AgriNord, LandboThy, LandboNord og Ny Vrå Bioenergi.

- Der er et stort potentiale i bioenergien, men det kræver videndeling og udvikling af nye kompetencer, hvis mulighederne skal udnyttes optimalt. Det har det knebet med hidtil – både på produktions- og på afsætningssiden. Ved at få samlet alle interessenter i form af landmænd, energiselskaber, kommuner med videre kan vi lave nye og mere gennemtænkte modeller for bioenergi, siger Blue Planet Innovations direktør, Olav Rasmussen, på hjemmesiden.

Det samlede budget for projektet er på 13 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078